Megóvták a Germanus parkot

97

Szombat reggelre már a megújult Germanus Gyu-la park és Császár-Komjádi uszoda tiszta parkol-ója várta az uszodába, vagy az MDF-piacra ér-kezőket. A Germanus park felújításával egyide-jűleg megszűnt az évek óta tartó zsibvásár és az ócskapiac után maradt szeméthegyek sem csúfították a környezetet. Az illegális árusok évek óta, különböző engedélyek nélkül próbáltak túladni portékájukon hétvégenként, miközben teljesen birtokukba vették a parkot, a játszóteret, vagy az uszoda előtti parkolót. A közös akcióban a rendőrség, a II. kerület Városrendészete és a Fővárosi Közterület-felügyelet, valamint a II. és a környező kerületek és települések polgárőrei tartották távolt a szépen rendbe hozott parktól az árusokat. – A művelet péntek déltől szombat délig tartott, ennek során több esetben foglaltunk le fekete árut, és a több száz illegális árus sem települhetett vissza a parkba – tájékoztatott Vajthó Gábor, a városrendészeti csoport vezetője. Hozzátette, hogy az akció során ellenőrizték a környező utcákat, a Margit-híd környékét, de a Zsigmond teret, a Dékán utcát és a Moszkva teret is figyelték.

Láng Zsolt polgármester köszönetét fejezte ki az akcióban résztvevőknek, és felhívta a figyelmet a példaértékű együttműködésre. – Mintegy nyolcvan fő közreműködésével sikerült megtisztítani a területet és elküldeni az illegális piacozókat. A polgármester jelezte, hogy az összehangolt műveletben részt vettek az I., II., III., XII. kerületi, a zuglói, az erzsébet-városi, a Budapesti Polgárőr Szövetség központi szerveinek, és a szentendrei polgárőrségnek a tagjai, a Fővárosi Közterület-felügyelet és a II. kerület Városrendészetének közterület-felügyelői, valamint a kerületi rendőrség járőrei.

A következő hetekben hasonló létszámmal tovább zajlik a Germanus Gyula park rendbetételére indított ellenőrző akciót, hogy megaka-dályozzák az árusok visszatérését.

www.masodikkerulet.hu