Megnyílt a jubileumi művészeti fesztivál

113

Augusztus 30-án kezdődött a négynapos jubileumi Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál, amit – a Frer Cukrászda jóvoltából – több száz szeletes tortával ünnepeltek a szervezők és a közönség.

A húszéves kulturális programsorozat nyitó előadásaként Cseke Péter rendezésében, a Kecskeméti Katona József Színház előadásában a Szörényi-Bródy szerzőpár legendás rockballadáját, a Kőműves Kelement mutatták be, majd Hamvas Béla a bor filozófiájáról alkotott gondolatatit ismerhették meg a nézők Rátóti Zoltán és Huzella Péter tolmácsolásában.

Az ünnepélyes megnyitón a házigazda, Láng Zsolt polgármester köszöntötte a látogatókat, a fesztivál indulására és az azóta megtett útra pedig a két akkori kezdeményező, Hedry Mária, a Klebelsberg Kultúrkúria művészeti tanácsadója és Cseke Péter színész, rendező, színházigazgató emlékezett. Az ünnepélyes megnyitón megtelt a Kultúrkúria szabadtéri színpada. Az eseményen mások mellett Varga Mihály pénzügyminiszter, országgyűlési képviselő is részt vett.

Szeptember 2-áig tucatnyi zenés produkcióból, valamint gyermek- és felnőtt színházi előadásból válogathatnak a látogatók, kóstolhatnak igazi gasztronómiai különlegességeket és vihetnek haza szép emléket a népművészeti és kézműves vásárból.