Megnyílt a Hűvösvölgyi Szolgáltatóház

130

Pesthidegkúton régóta várt szolgáltatásokkal fogadja a vásárlókat a november 13-án megnyílt Hűvösvölgyi Szolgáltatóház. A 35 üzlet mellett hamarosan posta és kormányablak is nyílik. 

A Hűvösvölgyi Szolgáltatóház megnyitása szorosan kapcsolódik a pesthidegkúti városrészközpont megújulásához. A területen a Hidegkút Kapuja nevű projekt keretében a II. Kerületi Önkormányzat elsőként megszüntette a balkáni állapotokat régi „bódéváros” területen, majd kialakította a 8000 négyzetméteres Bánffy György Emlékparkot, és 186 millió forintból korszerűsítette a Máriaremetei út–Hidegkúti út közlekedési csomópontot. A városrészközpont átalakításába helyi vállalkozókat is bevontak, így épült fel tavaly az új élelmiszer-áruház és a most megnyíló Hűvösvölgyi Szolgáltatóház, amelyet a környék közkeletű beceneve után Hüvinek kereszteltek el.

A kétezer négyzetméteres szolgáltatóházat Láng Zsolt polgármester, Somogyi Tibor igazgató, valamint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő adta át.

A szolgáltatóház avatásán elhangzott: a mintegy 17 ezres lélekszámú Pesthidegkúton régi igény volt, hogy nagyobb bevásárlás és ügyintézés miatt a lakóknak ne kelljen feleslegesen a belső városrészbe utazni. A Hidegkúton élők mindennapjait könnyíti meg a tavaly októberben elkezdett, mintegy 1 milliárd forintos magántőkéből megvalósuló beruházás. A pesthidegkúti kötődésű tulajdonosok célja volt, hogy a zöld, családias jellegű városrészhez igazodjon a két emeletes épület, amelybe kisebb alapterületű, változatos szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat hívtak. Az alsó szint főként a vendéglátásé, az első emeleten pedig a szolgáltatók várják a vásárlókat. Szintén itt működik majd a posta kirendeltsége.
A Máriaremetei útról az üzletház második emeletére költözik hamarosan a II. kerületi kormányhivatal pesthidegkúti Kormányablaka (egykori Okmányiroda). Az irodát a II. Kerületi Önkormányzat közel 70 millió forintért vásárolta meg és rendezi be.

Az üzletház akadálymentesített, lift és mozgólépcső is segíti a közlekedést, az épület mellett egy 20 férőhelyes parkoló várja az autóval érkezőket, a közelben pedig közterületi parkolók is rendelkezésre állnak.

 

Hivatkozások:

Megnyílt a Hüvi – címmel olvasható a cikk Magyar Hírlap portálján 

Megnyílt a Hüvi – voltál már bent? – adta hírül a II. kerületi ittlakunk.hu

A Hűvösvölgyi Szolgáltatóház ünnepélyes átadása – a Centrum TV riportja 2015. november 13-án