Megnyílt a felújított a Marczibányi téri sportcentrum

104

Az elhanyagolt és évek óta elzárt sportpálya helyén ma egy nyitott közösségi tér nyílt meg, ahová bárki lejöhet futni, sétálni. Minden kerületi iskola délelőttönként ingyenesen használhatja a sportpályák egy részét, ahol egyéb önkormányzati sporteseményeket is rendezünk majd – mondta Láng Zsolt.
Kovács Attila a beruházásért felelős DVM Group ügyvezető igazgatója a 11,5 ezer m²-en kialakított sport és szabadidős tevékenységekre alkalmas területet szerződésben vállaltan húsz évre bérlik az önkormányzattól. Az eddigi felújítás mintegy ötszáz millió forintba került, tudtuk meg az ügyvezető igazgatótól, aki azt is elmondta, hogy a távlati terveik között szerepel még egy föld alá süllyesztett tanuszoda megépítése is.
Az önkormányzat sportpályára kiírt pályázatát a Vasas SC, a Match Point T.C.S.E. és a Match Point Kft. alkotta konzorcium  – Marczibányi Sportcentrum Kft. – nyerte meg, amely vállalta, hogy befektetők finanszírozásában sportkomplexumot hoz létre.

Szilvás György, a Marczibányi Sportcentrum igazgatója elmondta, hogy az október 2-án átadott új létesítmény területén két teniszpálya, két részre osztható, 60 x 40 méteres műfüves labdarúgó- és egy multifunkcionális (kosárlabda, kézilabda, tollaslabda) sportpályát alakítottak ki. A 240 méter hosszú rekortán futósáv, gyerekek részére kialakított sportjátszótér, illetve kutyasétáltató várja a kikapcsolódni vágyókat a reggel hattól este 11-ig. Szilvás György elmondta, hogy december elejétől korcsolyázni is lehet jönni a Marczibányi Sportcentrumba.
A sportcentrum október 4-én nyílt napot tart, ahol mindenki megismerheti az újonnan megnyílt létesítmény szolgáltatásait.

A kerületi iskoláknak először megrendezett Marczibányi Foci Kupát a Fillér csapata nyerte

 

 

 

 

 

 

 

www.marczibanyi.hu