Mától várja a betegeket a Rét utcai egészségház

75

Költözésükre azért kerül sor, mert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nemrég bejelentette: igényt tart a tulajdonában lévő Ganz utcai helyiségekre. Így önkormányzatunknak gondoskodnia kellett az érintett nyolc háziorvosi praxis megfelelő elhelyezéséről.

Az egyetlen, e célra alakítható, kerületi tulajdonban álló épület a közeli Rét utcában az egykori ispotály volt, amely évek óta üresen állt. Hajléktalanok és drogosok „lakták”. A patinás, ám igen leromlott állagú védett épület — a teljes felújítást követően — visszakapta régi külsejét, belül pedig modern, minden igényt kielégítő egészségügyi intézménnyé vált. Az utca alsó szakaszának aszfaltozása és a gépkocsifelhajtó kialakítása után a korábban lépcsős épület akadálymentesen megközelíthető.
Az épület háromszintes, az emeletek között lift üzemel. Az alsó szinten az orvosi ügyeleten és két felnőtt háziorvosi rendelőn kívül egy gyógyszertár is helyet kapott. Az első emelet, amely a hátsó udvarról több bejáraton át is megközelíthető, a gyermekeket és a kismamákat várja. A négy különálló gyermekorvosi rendelőn túl itt érhetőek el — most már saját helyiségcsoportban — a korábban a Henger utcában dolgozó védőnők is.


A legfelső szinten hat rendelőben fogadják felnőtt betegeiket a mindeddig váltóműszakban dolgozó háziorvosok. A rendelők mindegyike a legszigorúbb előírásoknak megfelelően készült, és mind az orvosok, mind a szakasszisztensek számára kényelmes, színvonalas munkafeltételeket biztosít.

 

A költözés nem érinti az ellátás folyamatosságát. Az orvosok, a védőnők és az ügyeleti szolgálat a korábbi munkarend szerint fogadja a betegeket.
Az épület mind autóval, mind gyalogosan több irányból megközelíthető. A gépkocsival érkezők a Marczibányi téren találnak parkolási lehetőséget. Akik a Margit körút felől gyalogosan érkeznek, a Keleti Károly vagy a Kis Rókus utcán át érik el az új rendelőt. Azoknak az idős vagy mozgásukban korlátozott betegeknek, akik a Ganz utca környékéről a régi rendelőig még eljutottak, de az új helyen ezt már nem tartják megoldhatónak, háziorvosaik — az eddigiekhez hasonlóan — biztosítják az otthoni betegellátást. Bejelentkezni a régi telefonszámon lehet.

Hivatkozások:

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=271368

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=133729

http://mno.hu/portal/637304?searchtext=egészségház