Máriaremetén ünnepelt Böjte Csaba

125

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány 25. születésnapja alkalmából a máriaremetei kegytemplom szabadtéri oltáránál celebrált misét Böjte Csaba ferences rendi szerzetes szeptember 15-én. Az eseményen részt vett Láng Zsolt polgármester is.

Negyed százada alapította Böjte Csaba ferences rendi szerzetes a Dévai Szent Ferenc Alapítványt, hogy így nyújtson segítő kezet a veszélyben lévő, árva és mélyszegénységben élő gyerekeknek. A jubileum alkalmából szeptember 12-én félezer erdélyi gyermek érkezett Budapestre. Másnap jótékonysági koncertet tartottak a Papp László Budapest Sportarénában, szeptember 15-én pedig a második kerületi máriaremetei kegytemplomnál folytatódott az ünnep: szabadtéri misével, piknikkel. Az eseményen részt vett Láng Zsolt polgármester, valamint II. kerületi önkormányzati képviselők is.

Csaba testvér hálát adott a támogatásokért a Jóistennek, a Fájdalmas Anya Ünnepén pedig köszönetet mondott a Boldogságos Szűz Máriának. „ Az élet olyan mint a nappal és az éjszaka, az örömhöz és a fényhez, hozzátartozik a nehézség, a küzdelem, a szenvedés. A mai világ szeretne minden problémát elhárítani. Pedig a mi Urunk Jézus Krisztus azt mondta, aki utánam akar jönni, vegye vállára a keresztjét és úgy kövessen! Áldozat, fájdalom és küzdelem nélkül nincs élet.” Beszélt továbbá a szeretet erejéről és hangsúlyozta, hogy minden bajra a világon a legjobb orvosság a gyermek! A misén a szovátai gyermekkórus énekelt.