MAGÁÉRT BESZÉL A VÁROSLIGET MEGÚJÍTÁSÁBAN EDDIG ELÉRT EREDMÉNY

129

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője az ellenzéki vezetésű főváros Liget-projektet akadályozó terveivel kapcsoltban úgy fogalmazott: ha valaki ma végigpillant a Városligetben már megvalósult fejlesztéseken, akkor látványos a minőségi különbség a korábbi állapotokhoz képest. A Millenium Ház például a teljes pusztulás útján volt, ma egy óriási értéke Budapestnek.

Láng Zsolt szerint amikor szélsőséges hangok szándékosan azt akarják elhitetni a fővárosiakkal, hogy lebetonozzák a Városligetet, akkor ezzel szemben tudni kell: nagyjából 7000 fa biztosan marad a Városligetben, emellé újakat ültetnek, ráadásul az összes épület úgy illeszkedik a környezetébe, hogy alacsonyabbak, mint maguk a fák. “Az egész liget egy hatalmas zöldterület, de mégiscsak egy olyan funkciót kap, ami méltó Budapesthez és méltó a nemzet fővárosához.”

A politikus szerint ezt minden eszközzel gátolni hiba. A főváros jelenleg a Városligeti építési szabályzat módosításával akarja megakadályozni a Liget-projekt folytatását. A rendelet-tervezetet véleményezni szerda estig lehet.

Teljes riport – _KarcFm 2020.06.03.