Lengyel testvérvárosi küldöttség járt nálunk

66

Hivatalos látogatásra érkezett a kerületünkbe a varsói Zoliborz városrész polgármestere Krzysztof Bugla, valamint Rafał Utracki a helyi művelődési osztály vezetője.

A vendégek megbeszélést folytattak Láng Zsolt polgármesterrel és Szalai Tibor jegyzővel. A lengyel polgármester tájékoztatást kapott a fővárosi közigazgatási rendszer sajátosságairól, a fővárosi és a kerületi önkormányzat felépítéséről. A polgármesteri hivatalban tartott megbeszélésen felmerült, hogy a két kerület között az eddigieknél szorosabbra is lehet fűzni a kapcsolatot, főként a sport és a kultúra területén. A közös programok szervezéséhez lehetőségek szerint uniós támogatást is igénybe lehetne venni.

A tárgyaláson a hivatal részéről részt vett Kolláth Adél aljegyző, Pálos Annamária, a művelődési iroda helyettes vezetője és Harmati Balázs, a művelődési iroda sportreferense, valamint Vargáné Luketics Gabriella, a szociális iroda vezetője.

Március 26-án a II. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat ünnepséget szervezett Zoliborz tiszteletére. Az ünnepségen részt vett a varsói városrész polgármestere, Krzysztof Bugla, aki köszöntőjében a két nép közötti történelmi barátság fontosságát hangsúlyozta. A II. kerületi önkormányzat nevében Schanda Tamás, a Közoktatási, Közművelődési, Sport- és Informatikai Bizottság elnöke, a II. Kerületi lengyel Kisebbségi Önkormányzat képviseletében pedig Felföldi Mária elnök üdvözölte a megjelenteket.

A műsorban a Kodály Zoltán iskola kórusa és diákjai mutatkoztak be, majd a zoliborzi Karol Szymanowski iskola tanulói szólaltatták meg többek között Tadeusz Hejda, Mozart és egy magyar zeneszerző, Doppler Ferenc műveit.