Leégett egy Budakeszi úti ház tetőszerkezete

61

Két otthon a tűz, négy pedig az oltás miatt vált lakhatatlanná a műemléki villában február 11-ről 12-re virradó éjjel. 

Láng Zsolt polgármester a helyszín bejárását követően katasztrófalakások megnyitásáról intézkedett. A Budakeszi úti épületben heten tartózkodtak, hat lakó a saját lábán hagyta el a villát a tűz kitörése után, egy idős nőt pedig a tűzoltóknak kellett kihozniuk.

A tüzet eloltották, senki sem sérült meg, de a ház lakhatatlanná vált – mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvívője. A tűzoltók kértek a helyszínre a BKV-tól egy melegedőbuszt, hogy a lakók biztonságban legyenek a hideg időben. A lakók közül hárman találtak maguknak szálláslehetőséget, az idős nőt kórházba vitték, a maradék három embernek pedig a II. Kerületi Önkormányzat keres úgynevezett katasztrófaszállást.

Láng Zsolt polgármester a helyszín bejárását követően elmondta: a műemléki épületben önkormányzati lakások voltak, ezért szükséglakások megnyitásáról intézkedett, hogy a kiköltöztetett lakóknak legyen hová menniük. A tűz kiváltó oka egyelőre ismeretlen, a ház további sorsáról statikai szakértői vélemény alapján hoznak döntést. 

 

Hivatkozások:

A Magyar Nemzet portálján megjelent cikk – Szükséglakásokról intézkedett Láng Zsolt címmel

A TV2 „Tények” riportja – Égő házból menekültek címmel

Az MTV Híradó híre – Műemléki épület égett a Budakeszi úton címmel

Oda az otthonuk a villa lakóinak címmel a stop.hu portálon megjelent hír

Életveszélyes a leégett villa – a TV2 Tények műsorának riportja