Láthatósági mellényt kapnak a II. kerületi iskolások – uno.hu

89

A helyi képviselőtestület tavaly októberben döntött erről azért, hogy a gyerekek sötétedés után is biztonságban közlekedhessenek az iskolák környékén.

A hétezer mellényből valamennyi diáknak jut, és összesen 6,5 millió forintjába kerül az önkormányzatnak. Elsőként a Pitypang Utcai Általános Iskola második osztályában osztják szét a mellényeket hétfő délelőtt a kerület polgármestere, Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) részvételével.

A beruházás a helyi vezetés egyik négy éves programcsomagjának első eleme. A tervek szerint később újrafestik a gyalogátkelőhelyeket, és éjszaka is jól látható prizmákkal látják el. Az autósok biztonsága érdekében prizmákkal szerelik majd fel a fekvőrendőröket is.

A kerület őszre egy mentőállomást akar kialakítani Hidegkúton, és még az idén bevezetik a fanyilvántartási rendszert. Ennek köszönhetően senki sem vághat majd ki fákat következmények nélkül: az önkormányzat ugyanis rögzíti, ki mikor és hány fát "tüntetett el", majd azok pótlására kötelezi a telek tulajdonosát – mondta Balaton Balázs, az önkormányzat médiareferense.

http://www.hirado.hu/cikk.php?id=181881