Láng Zsolt levele Demszky Gábornak – A parkolási rendelet módosítását kezdeményezi a II. kerület.

70

Az elmúlt időszakban egyre több kerületünkben élő szülő juttatta el önkormányzatunkhoz azon panaszát, amelyben jelezték, hogy gyermekük bölcsődéje, óvodája, illetve iskolája várakozási övezetben található, így gyakran előfordul, hogy munkanapokon 8.00 óra után parkolási díjat kénytelenek fizetni.

A közállapotok és a gyermekek biztonsága a reggeli órákban megköveteli a szülői felügyeletet, ezért a szülők többnyire munkába menet viszik csemetéiket a fenti intézményekbe. A bekísérésből adódó 5-10 perces várakozás minden nap azonban aránytalanul magas költséget jelent, amely tovább terheli az egyre szűkösebb családi kasszát.

Véleményem szerint a fenti probléma megoldása lehet a vonatkozó parkolási rendelet olyan irányú változtatása, amely munkanapokon a díjfizetés időszakának kezdetét a jelenlegi 8.00 óráról 8.30 órára módosítja. E kismértékű változtatás nem okoz nagy bevételkiesést a parkolási rendszert működtető társaságoknak, viszont nagy könnyebbséget jelentene az érintett szülőknek, akik így a rendelkezésükre álló fél órában díjfizetési kötelezettség nélkül várakozhatnak, és gyermekeiket biztonságban bekísérhetik az épületekbe.

A fentiek figyelembevételével kérem, hogy fontolja meg javaslatomat és azt a Főváros Közgyűlése elé terjeszteni szíveskedjék!


Budapest, 2009. november 2.

Üdvözlettel:

Dr. Láng Zsolt
polgármester