Láng Zsolt le akarja váltani a szocialista polgármestert

171

Láng Zsolt le akarja váltani Horváth Csabát

Horváth Csaba, szocialista polgármester leváltását tűzte ki céljául az önkormányzati választásokra Láng Zsolt, a Fidesz polgármesterjelöltje. A politikus elmondása szerint 1973. április 4-én született Budapesten, értelmiségi családban, majd a Toldy Ferenc Gimnáziumban érettségizett 1991-ben. Első diplomáját az Államigazgatási Főiskola nappali tagozatán szerezte, tanulmányait az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán 2000 tavaszán fejezte be cum laude eredménnyel. Tizenegy éve egy nemzetközi szállítmányozási vállalat magyarországi irodáját vezeti, miközben Nemzetközi IATA ügynöki minősítést szerezett 2003-ban. Láng Zsolt angolul beszél és sok éven át versenyszerűen sportolt. 

Együtt sikerülhet a kerület "visszaszerzése"

Az életrajzi adatok után Láng Zsolt politikai múltjáról is szólt. Kifejtette: a Fidesz II. Kerületi Szervezetébe 1990-ben – gimnazistaként – lépett be, 2001 óta annak elnöke. 2004. január 1-jén a Fidesz országos elnöke a 2. számú országgyűlési egyéni választókerület elnökévé nevezte ki. 1994-1998. között a II. kerületi Önkormányzat Oktatási, Művelődési és Sport Bizottságának szakértője volt, 1998 és 2002 őszén egyéni választókerületből jutott be a kerületi Önkormányzat Képviselő-testületébe. Jelenleg a Fidesz-MKDSZ kerületi frakcióvezető-helyettese, a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság elnöke, a Jogi-, Közigazgatási és Ügyrendi Bizottság, valamint a II. Kerületi Közbiztonsági Alapítvány kuratóriumának tagja.  

„Budapest és benne a II. kerület életem fontos részét képezik” – fogalmazott Láng, kiemelve: ide kötnek gyermekkorom emlékei, felnőtté válásom első kudarcai, tanulságai, itt tanultam meg, hogy igazi értelmet az ad munkámnak, ha nem csak magamért, hanem egy közösségért dolgozhatok. Megtanultam nyitott szemmel járni, elfogadni az itt élők tanácsait, figyelni arra, min kellene javítani, szépíteni. Célom, hogy a kerület lakói azt érezhessék, lakóhelyüknek valódi „gazdája” van, aki értük dolgozik nap, mint nap – tette hozzá.

Láng Zsolt szavai szerint büszke arra, hogy a Fidesz II. Kerületi Szervezetének elnöksége és taggyűlése is elsöprő többséggel ajánlotta polgármester jelöltnek. Mint fogalmazott, hisz abban, hogy végzettségével, önkormányzati gyakorlatával, életfelfogásával, tenni akarásával és a vele együtt dolgozó csapat összefogásával sokat tud tenni a II. kerületért. Újságírói kérdésre reagálva elmondta, lát esélyt az önkormányzati választásokon a győzelemre.

www.gondola.hu/cikk.php