Láng Zsolt: Budapest gazdátlanná vált

87

Gőzerővel beindult a baloldali előválasztásnak nevezett színjáték, a kampányoló főpolgármesternek már nyáron se nagyon volt ideje a fővárosra. Ez meg is látszik Budapest utcáin: a közlekedés katasztrofális, dugók mindenhol, a közterületek elhanyagoltak és szemetesek – nyilatkozta Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek. A kormánypárti politikus arról is beszélt, hogy legutóbb Demszky Gábor idejében vett a főváros használt, klíma nélküli villamosokat, és arra is emlékeztetett: Karácsony pártja kampányolt fürdőlepedőben a 3-as metróban a légkondicionálást hiányolva még 2019 nyarán, klíma pedig azóta sincs a járműveken.

– Csaknem egy év kihagyás után szeptember 1-jén ülést tartott a Fővárosi Közgyűlés. Bár az önkormányzatok már június 15. óta a veszélyhelyzet előtti rendnek megfelelően ülésezhetnek, Karácsony Gergely főpolgármester eddig mégsem hívta össze a testületet. Mi lehet ennek az oka?

– A főpolgármester elkényelmesedett a járványidőszakban. Karácsony Gergelynek megtetszett, hogy a veszélyhelyzet alatt egy személyben dönthetett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy egy nappal a rendkívüli jogrend megszüntetése előtt, az utolsó pillanatot kihasználva a közgyűlés nélkül döntött számos fontos kérdésben, például a használt, klíma nélküli frankfurti villamosok beszerzéséről, hétmilliárd forintért.

Teljes cikk – Magyar Nemzet 2021.09.04.