Lakossági fórum a II. kerületben

427
2019. 09. 23. Varga Mihállyal és Gulyás Gergellyel

A fórum házigazdája volt Láng Zsolt polgármester és Varga Mihály pénzügyminiszter, vendége pedig Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A magyar ellenzék mostanra úgy gondolja, egy helyhatósági választás megnyerése után nem a szűkebb közösségüket szolgálnák, hanem győzelmüket arra használnák fel, hogy 2022-ben az országgyűlési választáson jobb kiinduló pozíciót biztosítsanak pártjuknak — mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy II. kerületi lakossági fórumon. Úgy fogalmazott, arra a kérdésre, hogy ez a rövidlátó politika szolgálja-e Budapest vagy a helyi közösségek érdekét, nehéz lenne igennel válaszolni, ám ez a szemlélet nem csak most, hosszútávon is nagyon káros. A tárcavezető kijelentette, 2010 óta alapvető változások zajlottak le, jó az irány, így ma Magyarország egészen más állapotban van, mint szűk egy évtizede.

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint rendkívül fontos az önkormányzatok és a kormány viszonya, az őszi választás tétje pedig, hogy folytatódik e a nyugodt építő munka vagy sem. Hozzátette, folytatni kell azt a fejlesztő munkát is, ami a II. kerületben is megindult. Kiemelte, a kerület hitelfelvétel nélkül működik, tehát a fejlesztéseket nem egy folyamatosan növekvő adósságállomány alapozza meg. A költségvetés egyensúlyban van, holott tizenhárom éve az akkori szocialista vezetés négyszáz millió forintos hiánnyal adta át a kerületet.

Láng Zsolt, a II. kerület jelenlegi vezetője, egyben a Fidesz helyi polgármester-jelöltje arról beszélt, a kerületben béke van, „nincs irreális ígéretcunami, hanem megfontoltan, a közösség érdekében fejlődik a városrész”. Úgy fogalmazott, a választás tétje mostanra az lett, hogy az állampolgárok az ellenzék által kínált cinizmusban, felelőtlenségben, és mindent felülíró hatalomvágyban, vagy egy közösségépítő, egymást segítő, felelősségteljes munkát végző kerületvezetés mellett akarnak élni.

Forrás: Magyar Hírlap

Hivatkozás:

HírTV