Közös ünnep Szent Mihály napján

63

Színes programokkal csatlakozott a Marczibányi Téri Művelődési Központ és a Klebelsberg Kultúrkúria szeptember 28-29-én az országos, Szent Mihály-napi hétvégéhez.

A Marczibányi Téri Művelődési Központ melletti területen kézműves kirakodóvásár és házi készítésű ínyencségek vására várta az érdeklődőket szeptember 28-án. Népszerű volt a Kőketánc – gyermektáncház, ahol a kicsik és a felnőttek egyaránt élő zenekari kíséret mellett rophatták a táncot a ragyogó napsütésben. Déltől kézműves foglalkozással várták a gyerekeket, de Paprika Jancsi csúzlidájában is sokan megfordultak. A hangulatos vásári forgatagban a Ziránó bábszínház Babszem Jankó történetét adta elő, majd a napot Eckhardt Gábor zongoraművész koncertműsora zárta.

Pesthidegkúton a Klebelsberg Kultúrkúria műsorával csatlakozott a II. kerület az országos, Szent Mihály-napi programhoz. Este a Kultúrkúria színpadán adott koncertet a Skorpió együttes, a kertben tűzzsonglőrök szórakoztatták a közönséget, a nap végén pedig Láng Zsolt polgármester gyújtotta meg a Mihály-napi máglyát.