Közös reformációünnep

115

 „Erős vár a mi Istenünk” – énekelték közösen evangélikusok és reformátusok a pesthidegkúti evangélikus templomban a reformáció 500. évfordulóján tartott ünnepi istentiszteleten, október 31-én.

Az eseményen a Pesthidegkúti Evangélikus Egyházközség, a Pesthidegkúti Református Egyházközség és a Solymári Református Egyházközség közösen emlékezett a reformáció elmúlt 500 évére, a nagy számban jelen lévő hívek mellett az istentiszteleten részt vett Varga Mihály miniszter, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője, Láng Zsolt polgármester, Ernyey László, az egyházi és karitatív szervezetek tanácsnoka és Csabai Péter VÖK-elöljáró is. 

Az istentiszteletet a három gyülekezet lelkipásztorai – Fodor Viktor, Kovács Gergely és Pásztor Antal – közösen tartották. Mint Fodor Viktor evangélikus lelkipásztor igehirdetésében kiemelte: a reformáció ünnepe alapvetően Krisztus-ünnep: – mi evangélikusok és reformátusok Luther és Kálvin, de elsősorban Krisztus követői vagyunk – hangsúlyozta. 

Az esemény végén szeretetvendégség várt mindenkit, ahol meglepetésként Láng Zsolt polgármester bejelentette a hidegkúti protestáns híveknek, hogy a Klebelsberg-díjat – amit a városrészi önkormányzat a pesthidegkúti közélet egy-egy kiemelkedő alakjának adományoz – idén Kovács Gergely református és Fodor Viktor evangélikus lelkipásztor kapja megosztva. A díjátadó gálára a Klebelsberg Kuno Hét keretében, november 17-én 18 órakor kerül sor a Kultúrkúriában. Gratulálunk a díjazottaknak!