Közel ötezren vettek részt a Kaptatón

64

A II. Kerületi Önkormányzat utcai futóversenyét szeptember 30-án vasárnap délelőtt tartották a Millenárison. Az előző évekhez hasonlóan idén is sok ezren vettek részt a versenyen, vagy éppen szurkoltak a családtagoknak, diákoknak.

Kegyes volt az időjárás a II. Kerületi Kaptató résztvevőihez. A reggeli órákban még előfordult, hogy beborult az ég, az eső is szemerkélt pár percig, mégis több ezren látogattak ki a Millenárisra  az önkormányzat utcai futóversenyére.

A megmérettetés 2200, 1800, 1300 és 1000 méteres távokon zajlott 14 futamban. A diákok hat korcsoportban, nemenként induló mezőnye mellett rajthoz álltak kerekesszékes versenyzők. A felnőttek futamán kívül pedig családi futást és gyaloglást is szerveztek. Minden induló a verseny emblémájával ellátott pólót kapott a célban a rajtszám sarkán lévő igazoló jegy leadása után. A fiú és lány dobogós helyezetteket minden korcsoportban külön díjazták: az első helyezettek az érem mellé oklevelet, serleget és ajándékot is kaptak. A felnőtt kategória első három helyezettje nemenként érmet és oklevelet kapott, a kerekesszékesek mezőnyében pedig mindenki aranyéremmel fejezte be a versenyt.

A versenyzőket Láng Zsolt polgármester indította a rajtnál, és ő is adta át a helyezésekért járó díjakat. Az esemény műsorvezetője Knézy Jenő volt, a rendezvényen pedig részt vett és rajthoz állt Varga Mihály tárca nélküli miniszter. 

Hogy ki nyerte az iskolák közötti versenyt, arra csak később derül fény, hiszen összegezni kell a célba érkezett versenyzők számát. Az egyes iskolákból indulók létszámát ugyanis nem a tanulók által leadott nevezési lapok, hanem a célba érkezések, a célban leadott, a rajtszám sarkán lévő igazolójegy alapján állapítják meg.