Köszönet a gyógyítóknak

79

Láng Zsolt, polgármester június 23-án köszöntötte kerületünk egészségügyi dolgozóit. Köszönetet mondott az orvosoknak, az asszisztenseknek, az ápolóknak és a mentősöknek gyógyító munkájukért, amit a legtöbben mély elkötelezettséggel végeznek még akkor is, ha hivatásuknak mind a mai napig nincs meg az azt megillető anyagi elismerése. Láng Zsolt a Kapás utcai rendelőintézetet a kerület egyik büszkeségének nevezte. Az önkormányzat a jó minőségű ellátás érdekében eddig is minden tőle telhetőt megtett, és ezután is ennek érdekében fog cselekedni – jelentette ki a polgármester. Ennek jegyében augusztusban egy minden igényt kielégítő mozgásszervi rehabilitációs központ kezdi meg működését a Henger utcában, a korábbi gyermekrendelő helyén.

 A polgármester ünnepi beszédében meleg szavakkal gratulált az idén II. Kerületért Emlékéremmel kitüntetett reumatológus főorvosnak, dr. Törös Editnek. Az elismerés a Kapás utcai dolgozóknak és az itteni szellemiségnek is szól – emelte ki a polgármester, aki azt is elárulta, hogy Törös doktornő kapta a legtöbb, közel száz egyéni ajánlást a kitüntető címre.

Semmelweis életéről és munkásságáról az összejövetelen dr. Póka Beatrix beszélt. „A mai egészségügyi dolgozók számára Semmelweis Ignác munkássága nem elsősorban a gyermekágyi láz okának felfedezése miatt példaértékű, hanem prevenciós munkája miatt, amit következetesen és kitartóan egész élete során végzett” – hangsúlyozta az igazgató, majd átnyújtotta az ez évi kitüntetéseket.

„Egészségért” emlékplakett Dekov Erzsébet, a Pulzus Központ kardiológusa, valamint Harmann Ádámné, a reumatológia részlegvezető asszisztense kapott. Az igazgatói dicséret I. fokozatát dr. Huszár Tamás, a Tüdőgondozó és az Onkológiai Gondozó főorvosa, II. fokozatát Molnár Sándorné, a részleg egészségügy asszisztensnője, III. fokozatát pedig Bodnár Tibor, a Községház utcai Rendelő takarítója vehette át.

Polgármesteri dicséretben részesült dr. Póka Beatrix, az Egészségügyi Szolgálat megbízott főigazgató főorvosa, valamint Dr. Szecsei Kálmán háziorvos és asszisztense Orlik Jánosné.