Koncertek, játék és vidámság a Kerület Napján

80

Több mint tízezren látogattak el két nap alatt a II. Kerület Napjára, a kerület legnagyobb kulturális és szórakoztató fesztiváljára a Millenáris Parkba.

Nagy sikert aratott pénteken Radics Gigi és a Tátrai Band Charlie-val, szombaton pedig a Talamba ütőegyüttes szórakoztatta a közönséget. Idén a legényfogó levesek versenyeztek az éhes fesztiválozók örömére, a bográcsokból a verseny végére minden elfogyott.

A gyerekeket szombaton egész nap játékokkal és koncertekkel várták. Fellépett Kovácsovics Fruzsina és az Alma együttes. A Marczibányi Téri Művelődési Központ szervezésében kézműves foglalkozásra invitálták a fiatalokat, a gólyalábas garabonciások pedig Háry János történetébe vonták be a közönséget. A kisvasút sokak kedvence volt, a bátrabbakat falmászásra invitálták, volt kerékpáros ügyességi pálya, a rendőrség biciklis KRESZ-pályát épített, a rózsadombi önkéntes tűzoltókkal pedig egy rövid idő bárki lánglovaggá válhatott.

Az elmaradhatatlan Ízek utcája program keretében II. kerületi nemzetiségek ételeit kóstolhatták meg a vendégek, akiket ebédidőben folklórműsorral vártak. A felnőttekről sem feledkeztek meg a szervezők. Hivatalok és civil szervezetek mutatkoztak be és ismertették meg szolgáltatásaikat az érdeklődőkkel. A Kerület Napja rendezvényen érdekes programokkal részt vett kormányhivatal II. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztálya, a Fővárosi Törvényszék, a II. kerületi Komposztáló Kerület Programot a helyi komposztmesterek népszerűsítették. A II. Kerületi Városfejlesztő Zrt. sátránál ki lehetett váltani a kerületi üzletekben, vállalkozásoknál kedvezményt nyújtó II. Kerület Kártyát.

Eljöttek a magyar netgombászok, az egészségmegőrző programok keretében dentálhigiénes előadásokat tartottak, ingyenes masszázst ajánlottak, a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért szervezet munkatársai saját készítésű ajándéktárgyaikat mutatták be, a Duna Múzeum sátránál pedig a környezetvédelem fontosságára hívták fel a figyelmet. Az érdeklődők megtekinthették a Peter Cerny Alapítvány gyermekmentőjét, a Magyar Vöröskereszt munkatársai pedig segélynyújtási bemutatót is tartottak.

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár kölcsönözhető kiadványokkal várta az olvasókat, akik a II. Kerület Napja alkalmából négy hónapra ingyen be is iratkozhattak. Az Ébredéseim című könyvét dedikálta a kerületünkben élő Nagy Judit, televíziós műsorvezető, bemondó. Verrasztó Gábor író és újságíró pedig a közelmúltban megjelent köteteit hozta el a Millenárisra.