Koncertek, családi nap a kerület ünnepén

70

 

Egy összetört szívet – mint tudjuk – nehéz megragasztani, és ha erre Demjén Ferenc nem is vállalkozna, a majd negyven éve színpadon álló énekes ma is képes dalaival elvarázsolni közönségét. Sok ezren jöttek el június 12-én este a Millenárisra, hogy meghallgassák Rózsit, és vele énekeljék, hogy „hogyan tudnék élni nélküled?”, vagy „a szerelemvonatból nincs kiszállás”, és hogy „Szállj, szállj sólyom szárnyán három hegyen túl”, meg hogy ugye „Sajtbólvanahold, sajtbólvanahold”.

Szombaton reggeltől késő délutánig változatos programmal várták a második kerületi családokat a Millenárisra. A Marczibányi Téri Művelődési Központ munkatársainak kézműves-foglalkozásaira és ügyességi játékaira sokan voltak kíváncsiak. De volt ugrálóvár és mászófal is.

Verrasztó Gábor Szomjas Mátyás király című kötetét Rostás Péter művészettörténész, a Kiscelli Műzeum igazgatóhelyettese mutatta be. A 41 történetet megjelenítő könyv a kerületi múltról szól.

A kerületi kisebbségi önkormányzatok kulturális és kulináris élvezettekkel is szolgáltak. A Teátrum előtti szabadtéri színpadon néptánccsoportok léptek fel, a Csodák Palotája előtt pedig ismét hosszú sorok kígyóztak, hiszen oly nehéz ellenállni a szerb svebabnak, a német hurkának vagy a görög tzatzikinek.

Az önkormányzati képviselők és a Polgármesteri Hivatal munkatársai is folytatták a hagyományokat, a mindennapi gondokat félretéve, bográcsok mellé álltak, és főzőversenyen mérték össze tudásukat. Az idei feladat, az alföldi pásztorok étele, a slambuc volt, amelyet a szigorú, de jó kedvű zsűri – Buday Péter, Obersovszky Péter és Bánó András – szerint a képviselő-testület Fidesz-frakciójának sikerült a legjobban. Második az SZDSZ, harmadik pedig a Polgármesteri Hivatal és az MSZP csapata lett.

Szombaton este a Kerület Napi programok zárásaként a 100 tagú Cigányzenekar adott koncertet a Millenáris Teátrumban.

Hivatkozások:

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=135279 

http://www.kulturpart.hu/zene/12499/ingyen_demjen_a_millenarison