Komplex sportpálya a rákóczis diákoknak

87

Ünnepélyes keretek között átadták a Rákóczi gimnázium udvarán kialakított multifunkciós sportpályát, amely az iskola kezdeményezésére az önkormányzat és a szülők összefogásának köszönhetően épült meg.

Az eddigi sportpálya salakborítású volt: nyáron porzott, esős időben felázott, sokszor használhatatlannak bizonyult, emiatt az iskola tornatermét teljesen kihasználva a heti 140-150 iskolai testnevelésórát már csak az aula igénybevételével tudták megtartani. A most kialakított speciális, műfüves borítású 22×42 méteres multifunkcionális sportpálya kevésbé balesetveszélyes, mint a salakos, és élményszerűvé teszi a mozgást. A különlegessége abban rejlik, hogy minden sportághoz használható, lehet rajta például futballozni, teniszezni és röplabdázni is. 

Az iskola 2014 szeptembere óta gyűjtött az új sportpálya kialakítására. Szülői segítséget is kaptak a pálya felújításához alapítványi támogatás formájában. Emellett különböző támogatásgyűjtő programokat is szervezett az iskola, mint a 2014 márciusában megtartott Családi Sportnap, vagy májusban a kerületi iskolásoknak szervezett Rózsadombi Sportnap. Az idén tavasszal megrendezett Rákóczi Kincsestáron jelentette be Láng Zsolt polgármester, hogy a II. Kerületi Önkormányzat a munkákat a kivitelezési költség körülbelül felének átvállalásával, bruttó 6,4 millió forinttal támogatja. A kivitelezési munkákat idén nyáron kezdték meg. 

Az eseményen a szülők és diákok képviselői mellett jelen volt Hajnissné Anda Éva a II. kerületi tankerület igazgatója is. Láng Zsolt polgármester az ünnepélyes átadáson köszönetét fejezte ki azoknak a szülőknek, akik támogatták a sportpálya megépítését, emellett kiemelte a rákóczis közösség erejét és összefogását, amelynek köszönhetően az önkormányzat is örömmel állt a kezdeményezés mellé, és jelentős mértékben támogatta azt anyagilag is. A polgármester hangsúlyozta: kevés iskola büszkélkedhet ilyen hagyományokkal és azzal, hogy volt diákjai között ennyi jeles sportoló, színész, művész, közéleti személyiség van. A nagy múltú Rákóczi Gimnázium az önkormányzat korábbi beruházásának köszönhetően a 2006-os tanévet egy gyönyörűen felújított iskolában kezdhette meg: hatalmas, új tornacsarnok készült el, modern, felszerelt osztálytermeket alakítottak ki.