Klebelsberg-hét: Jókai Annát köszöntötték

61

A Kultúrkúriában november 12–18. között rendezték meg a Klebelsberg Kuno Hetet. A programsorozat keretében átadták az idei Klebelsberg-díjat és köszöntötték a 80 éves Jókai Anna írónőt.

A II. Kerületi Önkormányzat és a Klebelsberg Kultúrkúria közösen rendezte meg a Klebelsberg Kuno Hetet, amely színes programokkal várta az érdeklődőket. A programsorozat kiemelt eseménye volt a Klebelsberg Kuno-díj átadása. Az elmúlt 19 évben 22 polgárt és három szervezetet részesítettek a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat 1992-ben alapított díjában. Az ünnepi műsorban közreműködött a Duna Táncegyüttes, a műsorvezető Lukácsházi Győző volt.

Idén Erdősi Károly, a Pesthidegkút Alapítvány volt elnöke és a Klebelsberg Kuno Emléktársaság ügyvezető elnöke vehette át a kitüntető díjat. Az elismerést Láng Zsolt polgármester és Csabai Péter, a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat elöljárója adta át.

Az ünnepségen köszöntötték Jókai Annát, a Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjével kitüntetett Kossuth-, Magyar Örökség- és Prima Primissima-díjas író- és költőnőt, aki november 24-én tartja 80. születésnapját. A II. kerülethez megannyi szállal kötődő alkotót Láng Zsolt polgármester, majd Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója köszöntötte a jeles alkalomból. Ferencz Éva Magyar Örökség-díjas énekművész dallal kívánt Jókai Annának sok boldogságot és jó egészséget a további munkához. A Kultúrkúria színpadán Láng Zsolt polgármester és Varga Mihály tárca nélküli miniszter gratulált az ünnepeltnek, akit tortával is megleptek az ünnepség szervezői.

 

Hivatkozások:

Jókai Annát a Klebelsberg Hét gáláján köszöntötték fel – olvasható a Hidegkúti Kilátó magazin honlapján

A Fidesz honlapján megjelent cikk – Jókai Annát a Klebelsberg Hét gáláján köszöntötték fel a II. kerületben címmel