Kitárt szívekkel és szép énekkel adventkor

99

A kerületünkben élő időseket ünnepi műsorral és ajándékcsomagokkal köszöntötte a II. Kerületi Önkormányzat adventkor. Idén a Kiss Zenede művészeti iskola növendékei vittek szeretetet és derűt énekükkel az idősotthonokba és a gondozási központokba.

A II. Kerületi Önkormányzat mindig kiemelt figyelemmel fordult a kerületben élő idősek felé. Már 12 éves hagyomány, hogy a hétköznapok gondoskodása mellet, az ünnepek közeledtével a kerület vezetői és képviselői meglátogatják a nyugdíjasotthonokban lakókat és a gondozási központok ellátottjait.

Az önkormányzat nemcsak ajándékcsomagokkal lepi meg ilyenkor az időseket, hanem ünnepi műsorral is kedveskedik nekik. Idén a Kiss Zenede Alapfokú Művészeti Iskola kórusa – Szücs Rozina, Dobos Melinda, Lengyel Kriszti, Szalai Petra, Szücs Borbála, Csomortányi Márton, Bozsovics Eszter, Badó Hanna és Szekér Zsófia tanárnőNickl Noémi énekével, Deák Júlia klarinétjátékával és Tóth András zongorakíséretével varázsolt feledhetetlen, adventi hangulatot a meglátogatott 14 helyszínen. 

A kitárt szívű énekesek és zenészek jártak a Katolikus Karitász XXIII. János Szeretetotthonaiban, a Nyugdíjas Pedagógusok Otthonban, a Senectus Idősek Otthonban, a Sarepta Budai Evangélikus Lelkész- és Szeretetotthonokban, a FÉBÉ Evangélikus és Diakonissza Anyaházban, Időskorúak Árpádházi Szent Erzsébet Szociális Otthonában, a Gondviselés Háza Gondozási Központ és Idősek Klubjában, az önkormányzat fenntartásában működő I-es, II-es, valamint a fennállásának 40. évfordulóját ünneplő III-as számú Gondozási Központban. A Bem téri intézményben házi ünnepség keretében, születésnapi tortával várták az ellátottakat és a vendégeket. 

A Kiss Zenede kórusával az eseményeken részt vett Láng Zsolt polgármester, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő, Csabai Péter, a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat elöljárója, valamint Skublicsné Manninger Alexandra, Makra Krisztina, Legény Béla, Némethy Béla, Gór Csaba, Biró Zsolt, Lánszki Regő, Riczkó Andrea és Ernyey László képviselő.