Kibújt a szög a zsákból, vagy Karácsony Gergely rosszat álmodott?

89

Fontos lenne tudnunk, felébred-e ebből a szörnyű álmából Karácsony úr? Vagy csak jön, amire már régóta vágyik és készül: az ismételt miniszterelnök-jelöltség?

Karácsony Gergely azt posztolta, hogy az európai Helyreállítási Alapból járó pénz 90 százalékát vidéken (!) akarja elkölteni. Egy hónappal ezelőtt még pont az fájt neki, hogy az uniós pénzekből Budapestre irányított 3000 milliárd forint egy részét agglomerációs fejlesztésre kell költeni. Szerinte bizonyára ez is megrövidíti a fővárosiakat. Ezek után jöhetett az a rémálma, hogy el kell indulnia a baloldali előválasztáson, minden szavazónak ígérnie kell valamit, az egykori szélsőjobbos, ma bázisdemokrata Jobbik tagtól az európai egyesült államokban hívő, egykor kommunistaként az imperialista agresszió ellen küzdő DK-aktivistáig. Ráadásul a puha, meleg budapesti értelmiségi burkon kívül is fent kéne tartani a szavahihetőség és a hitelesség látszatát.

Nagyon sokszor elmondta, hogy semmi kedve az előválasztáshoz. El is hittük, hiszen a főpolgármesterség is nagy nehézségeket okoz neki. Mármint a munka része. Semmi mást nem hallunk másfél éve tőle, mint hogy mit miért nem lehet megvalósítani a választási ígéreteiből, mi miért kerül többe mint Tarlós István alatt. Budapestről pedig csak a csőd közeli helyzet juthat eszünkbe megnyilvánulásai alapján.

Teljes cikk – Mandiner 2021.04.29.