Kiállítással és irodalmi műsorral búcsúznak az OPNI-tól

93
A művészetterápia jelentős szerepet tölt be a pszichiátriai és neurológiai betegek gyógyításában, gondozásában, rehabilitációjában. Ennek felismerése nyomán alakultak meg az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben is a foglalkoztató műhelyek, ezért nyílt meg három évvel ezelőtt a betegek alkotásait bemutató Tárt Kapu Galéria.
Az OPNI bezárásával – az intézet költözése, átalakulása, új helyen való újraszerveződése miatt – az elkezdett terápiás munka nemrégiben megszakadt. Erre emlékeztetendő a Gyógyfoglalkoztatásért Alapítvány július 10.-én 11 órakor Búcsúnk Lipótmezőtől" címmel rendezvényt tart (a helyszín: Budapest, II. kerület, Hűvösvölgyi út 116.)
Az európai rangot szerzett intézmény ünnepélyesen kívánja lezárni a múltat. Az esemény fővédnöke: dr. Habsburg György (Magyar Vöröskereszt, elnök), házigazdája dr. Nagy Zoltán (főigazgató főorvos) lesz. A Gyógyító célú Foglalkoztató – az intézetben ápolt betegek szereplésével – zenés irodalmi műsort mutat be a "Lipótmezőn".
A Tárt Kapu Galéria ezen a búcsúnapon az intézetben működött művészetterápiás műhelyekben készült alkotások (festmények, kisplasztikák, kézműves munkák) kiállításával köszön el a gondozottaktól és az érdeklődő látogatóktól egyaránt. A Galéria fennállása alatt tizenöt kiállítást tartottak, csaknem kétezer alkotást mutattak be, ezeket tizenötezernél több látogató nézte meg.