Kétszer ad, aki gyorsan ad

61

A II. Kerületi Önkormányzat 8,7 millió forinttal támogatja az árvízi védekezést. Az önkormányzati szövetségek pénteki felhívást követően elsőként utalta át a támogatás összegét.

Több önkormányzati szövetség, többek között a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége pénteken tett közzé felhívást, miszerint a helyhatóságok, amennyiben lehetőségük van rá, lakosonként 50–100 Ft közötti összeggel támogassák az árvízi védekezést.

Láng Zsolt polgármester elmondta: a mai napon a II. Kerületi Önkormányzat a kerület 87 000 lakosa után, a kért legmagasabb összeggel támogatta a védekezést, így a 8 700 000 Ft-ot átutalt a Magyar Államkincstár számlájára. A polgármester elmondta: remélik, a múlt heti fizikai segítség után a mostani, anyagi támogatással is segíteni tudják az árvíz sújtotta területek lakosait.

Kósa Lajos, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Láng Zsolt, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Szűcs Lajos, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, Dancsó József, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetségének elnöke és Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke június 7-én tartott sajtótájékoztatójukon közösen jelentették be: szeretnék a szolidaritásukat kifejezni, ezért az önkormányzati szövetségek arra kérik a tagjai közé tartozó településeket, hogy támogassák az árvízi védekezést felajánlásaikkal.

Minden település erejéhez mérten, a szolidaritást kifejezve, lakosonként 50-100 forint közötti összeget ajánljon fel egy kincstári számlára – mondta el Kósa Lajos. A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke hangsúlyozta, mindenkinek érezni kell az országban, hogy amikor egy ilyen katasztrófa történik, akkor egy közösség áll mögötte, nem egyedül védekezik. A sajtótájékoztatón elhangzott a felajánlásokból 250-500 millió forint közötti összeg folyhat be, mely nagyságrendileg egynapi védekezés költségét fedezné. Debrecen polgármestere mindezekhez hozzáfűzte:  a jelen levő elnökök által vezetett öt önkormányzati szövetség lefedi az ország lakosságának háromnegyedét.

Hivatkozások:

A Fidesz.hu honlapon közzétett hír- Önkormányzati összefogás az árvízi védekezésben

Az MTV Híradó honlapján megjelent cikk – Önkormányzati szövetségek a települések segítségét kérik

Az Esti Hírlap portálján olvasható cikk

2013. június 7-én közzétett cikk a ma.hu honlapon

2013. június 10-én a Fidesz honlapján megjelent cikk- Kétszer ad, aki gyorsan ad címmel

Az önkormányzat 8,7 millióval támogatja az árvízi védekezést – olvasható az ittlakunk.hu II. kerületi oldalán