Kerületünk pedagógusait köszöntötték

74

Pedagógusnapi ünnepséget tartott a II. Kerületi Önkormányzat június 3-án a Móricz Zsigmond Gimnáziumban. Az alkalomból átadták az Öveges-díjat, a polgármesteri és irodavezetői dicséreteket, valamint a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket.

A vendégeket – Láng Zsolt polgármestert, Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgatót, valamint a jelenlévő pedagógusokat és az önkormányzat Művelődési Irodájának munkatársait – Ötvös Zoltán irodavezető köszöntötte. A polgármester ünnepi beszédében büszkeségének adott hangot, amiért a II. kerület oktatási, nevelési intézményei változatlan népszerűségnek örvendenek nemcsak kerületünkben, hanem városrészünkön túl is. Ez – mint mondta – az itt dolgozó pedagógusok érdeme, akik áldozatos és könnyűnek nem nevezhető munkájáért külön köszönetet mondott. Láng Zsolt polgármester örömmel számolt be arról, hogy a Szemlőhegy óvoda új szárnyának megnyitásával az elmúlt három évben 500 fővel bővül az óvodai férőhelyek száma, ami fővárosi szinten is egyedülálló eredmény.

A pedagógusnap alkalmából idén másodszor adták át a 2013 novemberében alapított Öveges-díjat, a polgármesteri és irodavezetői dicséreteket, valamint a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket. A díjátadást követően a kerületünkben élő Kossuth-díjas színművész, Hűvösvölgyi Ildikó szórakoztatta verssel és dallal az egybegyűlt pedagógusokat.