KARÁCSONYNAK VAN MITŐL FÉLNIE

48

A főpolgármester nem képes érdemben a főváros napi ügyeivel foglalkozni, hiányoznak a víziók és a megfelelő szakemberek mellőle. Láttunk már ilyet, jön a recept: mindennap hallasd a hangod a közösségi és a baráti médiában, mutasd meg, milyen áldozatot hozol a rád bízott feladatért „az Orbánékkal” szemben. Ráadásul Karácsony nem a maga ura, amit tesz, azt várja tőle a valódi főnök, Gyurcsány – mondta a Demokratának Láng Zsolt, a Közép-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a Fidesz budapesti elnöke.

– 2022-ben ismét bekerült a parlamentbe, a Közép-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosnak nevezték ki és nemrég újra megválasztották a Fidesz budapesti elnökének. Egyik sem tűnik unalmas feladatnak…

– Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy egy politikus teljesítménye azon mérhető, mennyit szerepel a médiában. Ez nem pontosan így van. 2022 tavasza előtt sokszor kellett megszólalnom a nyilvánosság előtt, a Fővárosi Közgyűlés ellenzéki frakciójának vezetése ezzel is járt. Most azonban bár olyan munkát végzek, amely szintén nagy energiákat követel, de leginkább a háttérben maradva. Élvezem, hogy egy hétfő reggel például a fővárosi frakciónk ülésén kezdek, onnan a parlamenti képviselőcsoport ülésére sietek át, majd délután jön a plenáris ülés a Házban. Közben pedig egyeztetések, szakmai konzultációk és felkészülések.

Teljes interjú – Demokrata 2023.12.02.