Karácsonyék vizsgálják át a BKK menetjegypapírok közbeszerzését!

109

A BKK szakmailag nem megalapozott módon, a közbeszerzési kiírásban nem szereplő műszaki feltételek miatt zárta ki a versenyből az egyik ajánlattevőt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) menetjegyek és bérletek nyomtatásához szükséges biztonsági hőpapír beszerzésére kiírt, „szabálytalan és bírságot eredményező” közbeszerzési eljárásának átvizsgálását szorgalmazza a budapesti Fidesz. A kormánypárt fővárosi szervezete hétfőn a Facebook-oldalán tette közzé Láng Zsolt, a párt budapesti elnöke, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője Karácsony Gergely főpolgármesternek írt levelét. Láng Zsolt ebben felidézte: a BKK jegyek és bérletek TVM (Ticket Vending Machine) automatákból történő árusításához szükséges biztonsági hőpapír beszerzésére vonatkozó közbeszerzési eljárása során a Közbeszerzési Hatóság Döntőbizottsága szabálytalanságot állapított meg és 50 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a főváros cégét.

Draskovics lesöpörte az észrevételeket

Az eljárás során ugyanis a BKK szakmailag nem megalapozott módon, a közbeszerzési kiírásban nem szereplő műszaki feltételek miatt zárta ki a versenyből az egyik, anyagilag kedvezőbb ajánlatot tévő ajánlattevőt, aki jogorvoslattal élt és keresetének a hatóság helyt adott – írta. Láng Zsolt hozzátette, az eljárás során mind az igazgatóság tagjai, mind a menedzsment számára ismert volt a műszaki feltételek alapján történő kizárás aggályossága, a jegyzőkönyvek tanúsága szerint az igazgatóság egyik tagja erre többször hangsúlyosan fel is hívta a figyelmet. A Draskovics Tibor vezette igazgatóság bár meghallgatta, de egytől egyig lesöpörte ezeket az észrevételeket és így született meg a kizáró döntés.

Teljes cikk – Mandiner 2021.01.18.