KARÁCSONY MÉG TARTOZIK A VÁLASSZAL

104

Másfél év főpolgármesterség után, hiába bizonygatja különböző blogokon, hogy emberileg semmit nem változott, Karácsony Gergely reagálásából süt a cinizmus és a hatalmi gőg. A legszomorúbb pedig, hogy mennyire nem számít neki a valóság – mondta a Demokratának Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője.

– „Ha a kormány ragaszkodik a kínai elit campushoz a Diákváros helyén, akkor nem épülhet meg az atlétikai stadion sem” – írta a közelmúltban a Facebookon Karácsony Gergely. Meglepte ez a fenyegető hangnem?

– A főpolgármester úrtól az lenne a meglepő, ha a látványos konfliktuskeresés és zsarolás helyett inkább az egyeztetést és a tárgyalást választaná. De hát arról meg keveset írhatna a közösségi oldalán. Szerintem a budapestiek érdekei előbbre valók, mint Karácsony Gergely saját politikai ambíciói. Mindenki számára egyértelmű tény, hogy az atlétikai stadion megépítése és a világverseny megrendezése Budapest és Magyarország hírnevének tenne jót. Ezzel együtt hasznot hozna a gazdaságnak, a turizmusnak, a budapesti vállalkozásoknak, erre pedig nagy szüksége van mindannyiunknak.

– Azt viszont nemrégiben önök tették szóvá a közösségi oldalukon, hogy Karácsony Gergely újabb jobbikos pártembernek osztott felügyelőbizottsági helyet. A főpolgármester és a baloldali koalíció jóvoltából eddig is több felügyelőbizottsági tagság és elnöki poszt került Jakabékhoz. Olyan személyek kapnak pénzt a fővárostól, mint például az a Bodor Zoltán, aki pár éve még a „cionista népirtás” ellen szervezett tüntetést az izraeli nagykövetség elé, és aki a II. kerületben Szebb Jövőért néven akart létrehozni polgárőr-egyesületet…

– Zárójelben jegyzem meg, hogy Bodor Zoltán a választások után a II. kerületben is kapott pozíciót.

Teljes cikk – Magyar Demokrata 2021.04.28.