Kalandpark óvodásoknak

77

Szülői összefogással és önkormányzati támogatással épült meg az új játszóhely. A kicsik a földi akadálypályát meghatározott irányban használva, a szabályok betartásával tudnak biztonságosan közlekedni.

Nagy izgalommal készültek a Budakeszi Úti Óvoda kicsinyei és dolgozói május 10-ére, arra a napra, amikor végre birtokba vehették az udvarukon újonnan létesített kalandparkot. Az ünnepélyes avatón részt vett Láng Zsolt polgármester, Dankó Virág alpolgármester, Szalai Tibor jegyző és Ötvös Zoltán, a Művelődési Iroda vezetője is.

Kovács Ildikó óvodavezető az ünnepélyes eseményen elmondta: a nevelőtestület régi vágya volt, hogy az épület mögötti lankás, fás területet úgy hasznosítsák, hogy a gyerekek többet tudjanak mozogni a friss levegőn. A II. Kerületi Önkormányzat jóvoltából tavaly ősszel megkapták a területet, a szülők és az óvónők pedig együtt kezdtek el gondolkodni, hogy milyen mozgásteret alakítsanak ki a gyerekek számára. A beruházást az óvoda alapítványa finanszírozta – amelyet szülői támogatásból tartanak fenn –, és az Orczy Kalandpark valósította meg.

– Nem egy új játszóteret kaptak a gyerekek – hangsúlyozta Kovács Ildikó, – hanem egy földi akadálypályát, amelyen meghatározott irányban, a szabályok betartásával tudnak csak biztonságosan közlekedni. 

Az avató ünnepségen először a Budapest Ragtime Band adott remek hangulatú koncertet, majd Láng Zsolt polgármester köszöntötte a gyerekeket, átadva nekik a kalandpályát.

– Örömömre szolgál, hogy a szülői összefogásnak és az önkormányzati támogatásnak ilyen szép eredménye született – fogalmazott a polgármester, aki beszédében az együttműködés jelentőségét hangsúlyozta. Láng Zsolt megemlítette a Budenz iskolát is, amelynek új sportudvara szintén szülői kezdeményezésre és a szülők anyagi hozzájárulásával készülhetett el 2011 szeptemberében. – Az önkormányzat sem anyagilag, sem technikailag nem tud mindent megoldani – hangsúlyozta Láng Zsolt, – de segíti és támogatja most is és a jövőben is az ehhez hasonló fontos ügyeket.

A polgármester a gyerekekkel együtt vette szemügyre az új akadálypályát, melyet Kovács Ildikó, az óvoda vezetője mutatott be nekik.