Jubileumi gálaműsor

63

Jubileumi gálaműsort tartott az Áldás utcai iskola május 17-én a Marczibányi Téri Művelődési Központban. Az eseményen az intézmény tanulmányi és sportversenyeken remeklő diákjai léptek fel.

Az Áldás Utcai általános Iskola kerületünk egyik legrégibb és legsikeresebb oktatási intézménye. Diákjai rendszeres résztvevői és sokszor nyertesei a kerületi, fővárosi és országos tanulmányi versenyeknek, de sokan sportban vagy valamilyen művészi tevékenységben is kiemelkedően tehetségesnek bizonyulnak. Ez utóbbira volt bizonyíték a május 17-én, a Marczibányi Téri Művelődési Központban rendezett Áldás Gála, amelyre a II. kerület polgármestere, Láng Zsolt, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, egyben kerületünk országgyűlési képviselője, Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató, valamint az önkormányzat Művelődési Irodájának vezetője, Ötvös Zoltán is ellátogatott.

A 25. jubileumi gálaműsoron az intézmény igazgatója és a művészeti műsor megálmodója, Horváth Attiláné köszöntötte a több száz fős közönséget. Beszédében elmondta, hogy az idei Áldás Gála teljes bevételéből, valamint a beérkező adományokból a tantestület és a szülői munkaközösség a Rómer Flóris és a Szemlőhegy utca sarkán található kis kertet szeretné felújítani, hogy az alkalmassá váljon testnevelés órák megtartására és játékos szabadidős tevékenység folytatására.

A kulturális rendezvényt Láng Zsolt nyitotta meg, aki hangsúlyozta: a terület az önkormányzat építési telke, amit évek óta az Áldás Utcai Általános Iskola használ térítésmentesen, a kertet továbbra is az intézmény használhatja.