Jubileumi farsangi bál

57

Hidegkúton nagy érdeklődés mellett, Láng Zsolt polgármester részvételével január 28-án rendezték meg a tizedik, jubileumi polgári bált a Klebelsberg Kultúrkúriában. Ezzel kerületünkben is kezdetét vette a báli szezon.

A helyi civilekből álló HÖLPP (Húsz, Önkéntes, Lelkes, Pesthidegkúti Polgár) hosszú hónapok előkészületei után több száz résztvevővel nagyszabású polgári bált rendezett a Kultúrkúriában. Az eseményen részt vett többek között Láng Zsolt polgármester, Csabai Péter, a pesthidegkúti VÖK elöljárója, valamint Bándy Péter és Skublicsné Manninger Alexandra önkormányzati képviselők.

Mint az elmúlt években, az idei bált is tárogatószó nyitotta meg. Korényi Zoltán főszervező szavait követően a bál fővédnöke, Takaró Mihály író, irodalomtörténész köszöntötte a X. jubileumi bál résztvevőit, majd a szervezők énekkel és fényképes összeállítással emlékeztek az elmúlt évek rendezvényeire. Láng Zsolt polgármester elsőként Orbán Viktor miniszterelnök – a bál résztvevőihez címzett – levelét olvasta fel a közönségnek, majd megköszönte azt a bizalmat és a támogatást, amit 2011-ben országgyűlési képviselővé választásakor kapott. A tavalyi bál a bor, az idei a pálinka jegyében zajlott, ezért nem maradt el a pálinkakóstoló sem, sőt, a Grazioso zenekar vezetője, Detvay Mária Marcella Weiner Divertimento két tételét előadva még azt is megmagyarázta, hogyan kapcsolódik a két tétel: a Rókatánc és a Marosszéki keringős a pálinkához. Majd a pesthidegkúti három felekezet vezetőinek – Kovács Gergely református, Fodor Viktor evangélikus lelkészek, valamint Esterházy László katolikus atya – asztali áldása következett.

A vacsorát a Csillagszemű táncegyüttes nagysikerű műsora és nyitótánca követte, majd hajnalig tartott a táncos mulatság. Idén újdonság volt, hogy a bálba külön meghívták a fiatalabb korosztály képviselőit is, akik közel ötvenen a földszinti teremben szórakoztak.