Jó idő és remek hangulat a Kerület Napján

67

Ezrek látogattak el az idei Kerület Napja rendezvény eseményeire június 15-16-án. A Millenárison a felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt gazdag programot kínáltak a szervezők.

Kegyes volt az idő a Kerület Napja rendezvényre látogatókhoz, hiszen pénteken és szombaton egyaránt remek időben zajlottak a programok, amelyre a két nap során több ezren érkeztek. Az ingyenesen látogatható rendezvénysorozat idei első fellépő művésze Váczi Eszter és zenekara, a Quartet volt, majd Láng Zsolt polgármester nyitotta meg a rendezvényt és köszöntötte a vendégeket, akiket a Budapest Bár együttes szórakoztatott remek hangulatot teremtő zenéjével késő estig. 

Szombaton már reggel gyermekzsivajjal telt meg a Millenáris. A kisebbeket egész nap légvárak és mászófal várta, a Marczibányi Téri Művelődési Központ pedig számos kreatív elfoglaltságot kínált a gyerekeknek. A művelődési központ munkatársai az intézményt programjaiból is ízelítőt adtak, valamint bemutatkozott a Berczik Sára Budai Táncklub is. Délután a kicsik nagy kedvence, az Alma együttes adott koncertet.

 

 

Izgalmas pillanatokat okozott a II. Kerületi Rendőrkapitányság programja: elsőként a BRFK Bűnügyi Technikai Csoportjának kutyás járőrei tartottak bemutatót, a helyszínelők pedig a bűncselekményeknél és baleseteknél használt eszközeikkel ismertették meg a látogatókat. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának hallgatói tomfás önvédelmi bemutatót tartottak.
A KSH Könyvtár munkatársainál nemcsak beiratkozni lehetett a II. kerületi intézménybe, hanem rögtön kölcsönözni is. Mintegy félszáz érdeklődő döntött úgy, hogy tagja lesz a neves könyvtárnak. A szomszédos pultnál Verrasztó Gábor, pasaréti helytörténész dedikálta a sokak által keresett könyveit. 

Ha máskor kevés idő is jut rá, a Kerület Napján minden évben lehetőség van, hogy alapvető képet kapjunk egészségi állapotunkról. A I., II., III. kerületi Népegészségügyi Intézet szervezésében nemcsak gyors mérésekkel alkottak képet szervezetünk pillanatnyi állapotáról, de az egészséges életmóddal kapcsolatos információkkal is a látogatók rendelkezésére álltak az egészségponton. Nagy érdeklődés kísérte a hagyományos főzőversenyt, amelyen idén a polgármesteri hivatal, a képviselő-testület, az iskolaigazgatók csapata és a II. Kerületi Rendőrkapitányság különítménye mérte össze tudását lecsófőzésben. A zsűri döntése értelmében a képviselők főztje bizonyultak a legfinomabbnak. Az, hogy a másik három étel sem sikerült rosszul, az bizonyította, hogy a nagy kondérokból percek alatt elfogyott a kóstoló. 

 

 

A Kerület Napja közkedvelt programja az Ízek utcája, amely nemcsak bepillantást, hanem kóstolást is enged a nemzetiségi önkormányzatok konyháján készült ételek ízvilágába. A II. kerületi bolgár, görög, horvát, lengyel, német, örmény, szerb, ruszin és ukrán szakácsok ízelítőiből bárki kedvére kóstolhatott, miközben a színpadon folklórműsor tette egyedivé a hangulatot. Az 1979-ben alakult Old Boys együttes remek hangulatot teremtett, aminek hála, sokan táncra is perdültek a rock and roll és country zene hallatán.