Javaslat az építményadó alóli mentességről

55

Nem szeretne a magánrendelőknek mentességet adni az építményadó alól a fideszes Láng Zsolt, ezért azt javasolja: változtassanak Kósa Lajos eredeti elképzelésein úgy, hogy csak és kizárólag az önkormányzati feladatellátásban részt vevő házi- és gyermekorvosok kapjanak kedvezményt.

Csak az önkormányzati ellátást biztosító háziorvosokat, házi gyermekorvosokat és fogorvosokat részesítené építményadó-mentességben a fideszes Láng Zsolt, aki erről szóló módosító indítványával változtatna Kósa Lajos előterjesztésén.

A debreceni polgármester korábban azt javasolta, hogy július 1-jétől annak a szervezetnek, vállalkozásnak, amely állami vagy önkormányzati feladatellátás keretében járó- vagy fekvőbeteg-ellátást, megelőző, szűrő-, illetve diagnosztikai vizsgálatot, gyógyító célú vagy más egészségügyi beavatkozást, utókezelést, rehabilitációt, mentőszolgálatot végez, ne kelljen helyi építményadót fizetnie.
A II. kerület vezetője szerint azonban nehezen értelmezhető, hogy mit is kell érteni „állami vagy önkormányzati feladatellátás keretében” végzett egészségügyi tevékenység alatt, ráadásul az eredeti szövegből az is következne, hogy mentes lenne azon magán egészségügyi vállalkozások helyisége is, amelyek olyan egészségügyi szolgáltatást (is) nyújtanak, amely egyébként az állami önkormányzati feladatellátás keretébe tartozik vagy tartozhat.

 

Hivatkozások:

A HVG.hu portálon megjelent hír – Változtatna Kósa Lajos adójavaslatán a fideszes Láng Zsolt címmel

Az InforMed.hu portálon közzétett cikk – Láng Zsolt: csak a háziorvosokat illesse meg az építményadó-mentesség! címmel