Játszóterek újulnak meg a II. kerületben

64

Az önkormányzat játszótér-felújítási programja keretében Láng Zsolt polgármester és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelenlétében felavatták a Marczibányi Téri Művelődési Központ új játszószereit.

Új játékok várják a gyerekeket a Marczibányi Téri Művelődési Központ játszóterén május közepétől. A II. Kerületi Önkormányzat felújítási programjának első elemeként megvalósuló beruházás keretében új csúszdákkal és két teljesen új játékelemmel bővítették a játszóteret, valamint a kicsik épségének megóvása érdekében a szabályoknak megfelelő ütéscsillapító gumiréteget helyeztek el az eszközök körül. A játszótér útjait friss fenyőhánccsal borították, a régi játékelemeket újrafestették. A 3,5 millió forintos felújítás keretében megújult az évek óta üzemképtelen díszkút, így a legkisebbek nagy örömére hosszú idő után ismét működnek a vizet fröcskölő krokodilok és teknősök.

Az avatáson Láng Zsolt polgármester elmondta, hogy a játszóteret azért kellett mihamarább felújítani, mert tavaly decemberben feltehetően randalírozó fiatalok tönkretették a berendezéseket.
– A játszótér teljes felújítása már időszerű volt, ezért a II. Kerületi Önkormányzat úgy döntött, hogy a rongálás okozta károk felszámolásával együtt elvégzi a teljes korszerűsítést.

Láng Zsolt a játszótér-felújítási programmal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a Marczibányi és a Klebelsberg Kuno Művelődési Központ területén működő játszóterek mellett az önkormányzat 16 közterületi játszóteret üzemeltet. Ezek fenntartására éves szinten nettó 20-25 millió forint fordít a II. kerület. Az összeg magában foglalja a vandál pusztítások okozta károk felszámolására fordított költségeket is.    

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kerületben élő édesapaként vett részt az eseményen, elmondta: a Marczibányi térhez közel lakik, és korábban gyakran felkeresték a művelődési ház kertjében található játszóteret is.

– Dicséretes, hogy a II. Kerületi Önkormányzat ezekben a nehéz időkben is talált forrást arra, hogy játszótereket újítson fel, tegyen biztonságosabbá, sőt hogy újabb építésére is vállalkozik – fogalmazott Varga Mihály. – Nagyon örülök, hogy ez a játszótér ismét a gyermekek rendelkezésére áll. Három, ma már nagyobb gyermekemmel régebben jártam ide sokat, remélhetőleg ősztől ismét gyakran megfordulok itt, júniusban születik meg ugyanis negyedik gyermekünk. Bizonyára sok kisgyermekes szülővel találkozunk majd, többek között Láng Zsolt polgármester úrral is, aki szintén kisgyermekes édesapa – tette hozzá a miniszter.  

Az önkormányzat játszótér felújítási programjának 40 millió forintos keretéből idén tovább fejlesztik a meglévő infrastruktúrát. Új játszóvárakat telepítenek a Mechwart ligetbe, a Nagy Imre térre, a Torockó térre, a Fenyves parkba, valamint az adyligeti játszótérre, a Vérhalom téren pedig öntött gumi burkolatú futókör várja majd a sportolni vágyókat. Az önkormányzat forrást biztosított arra is, hogy lakossági kezdeményezésre új játszóhelyet építsenek a Bartók Emlékháznál a Csalán úton.

A játszóterek biztonságának és állagának megőrzése érdekében az önkormányzat a kerületi rendőrkapitánysággal együttműködve kamerarendszer telepítését is tervezi a Marczibányi téri játszótérre.

Hivatkozások:

A Magyar Nemzet honlapján megjelent cikk- Varga: A nehéz időkben ez egy dícséretes teljesítmény

A Fidesz honlapján olvasható hír- Játszóterek újulnak meg a II. kerületben

Az MTV Híradó honlapján „Megújítja játszótereit a II. kerület” címmel 2013. május 15-én megjelent cikk

Több kerületi játszótér is megújul! – adta hírül az ittlakunk.hu portál

Varga Mihály miniszter is részt vett a II. kerületi játszótér avatásán – olvasható BudapestInfo.hu

„Játszani is engedd…” címmel jelent meg cikk a 2. Kerületi Online Hírhatár oldalon

A Hidegkúti Kilátó Magazinban „Játékot, örömöt, biztonságot gyermekeinknek!” címmel megjelent cikk