Játszópark a Szent Ferenc Kórház parkjában

68

Új játszóteret adtak át a környékbeli lakosoknak és a betegek hozzátartozóinak a Széher úti Szent Ferenc Kórház parkjában október 1-jén. A park kapuja II. Kerület Kártyával nyitható.

Láng Zsolt polgármester és Toldy-Schedel Emil, a kórház főigazgatója a játszótér átadásán elmondták: a most átadott egyedi tervezésű, fából készült játszótér egy komplex játszópark-építési program első állomása. A várhatóan jövő márciusra elkészülő 160 m²-es tematikus játszóparkot Kő Boldizsár, a Zöld Péter játszótér egyik alkotója tervezi és valósítja meg.

Az önkormányzat finanszírozásában létrejött játszótérrel a Kurucles környékén élő kisgyerekes családoknak és a kórházba látogatóknak szeretnének kedvezni. A környékbeliek a Tárogató lejtő felől juthatnak be a területre a II. Kerület Kártyával nyitható kapun át, ez a gyerekek és betegek biztonságát, valamint a játszótér rendjének és jelenlegi állapotának megőrzését szolgálja. A most átadott játszótér már a huszadik kerületünkben, ezeken kívül 22 pihenőpark szolgálja az itt élők kényelmét.

Láng Zsolt polgármester kiemelte: az itt élő gyerekes családok régi vágya volt a játszótér, amelyet a kórház és az önkormányzat közösen valósított meg. Az együttműködés következő állomásaként a Lipótmezei úti rendelőt a Széher úti kórházban kialakított modern rendelőbe költöztetik majd, az egyeztetések már zajlanak.

Az eseményen részt vett Dankó Virág alpolgármester, Legény Béla és Gór Csaba önkormányzati képviselők, Ötvös Zoltán, a Művelődési Iroda vezetője, valamint Tas Krisztián, a II. Kerületi Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója is. A játékszereket Spányi Antal megyéspüspök megáldotta, és a Budenz iskola második osztályos tanulói vették először birtokba.

A kórház főbejáratánál a Katolikus Karitász jóvoltából egy életmentő defibrillátort is átadtak Mádl Dalma részvételével. Az életmentő eszköz a kórház közelében élőket szolgálhatja baj esetén.