Ismét telt ház a jótékonysági hangversenyen

64

 Minden jegy elkelt a II. kerületi Családsegítő Központ és az Operaház művészei által közösen szervezett jótékonysági koncertre. Az est teljes bevétele a kerületben élő rászorulók téli gondjait segít megoldani.

Másodszor szervezett jótékonysági koncertet a II. kerületi Családsegítő és Gyermekvédelmi Szolgálat a Magyar Állami Operaház művészeivel közösen. Medveczky Ádám érdemes és kiváló művész vezetésével Mozart A varázsfuvola című operájának keresztmetszetét tekintette meg a közönség.

A hangverseny a II. kerületi önkormányzat támogatásával valósult meg. Láng Zsolt polgármester köszöntő soraiból kiderült, a kerület vezetése fontosnak tartja, hogy lehetőséget teremtsen arra: az itt élők kifejezhessék a társadalmi szolidaritás gondolata iránti elkötelezettségüket. Külön köszönetét fejezte ki az Operaház művészeinek, akik immár második alkalommal ajánlották fel önzetlen segítségüket a kerületben élő nehéz sorsú családok megsegítésre.

 

A közönség soraiban ott ült Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrás miniszter és felesége. Elmondták, hogy magán emberként, a kerület ügyeit figyelemmel kísérve és fontosnak tartva látogattak el a koncertre.

A hangversenyre rajtuk kívül több százan jöttek el, köztük a képviselő-testület tagjai, a kerületi iskolák és óvodák pedagógusai, a szociális intézmények munkatársai. A rendezvény teljes bevétele, több mint 600 ezer forint a Családsegítő Szolgálat segítségével jut el a rászorulókhoz.