Ingyenes Wi-Fi Hidegkút kapujában

64
A Lövőház utca és a Mechwart liget után szeptember 20-ától már Pesthidegkúton, a Bánffy György Emlékparkban is ingyenes internet-elérési lehetőséget biztosít az önkormányzat.

Újabb közterületen nyújt a II. Kerületi Önkormányzat ingyenes internet-elérési lehetőséget. Szeptember 20-án délelőtt a Bánffy György Emlékparkban a rendszer beüzemelése alkalmából tartott sajtótájékoztatón Láng Zsolt polgármester elmondta: immár több, mint 24 ezer négyzetméternyi közterületen kapcsolódhatnak a II. kerületben díjmentesen a világhálóra az arra járók az önkormányzat jóvoltából.

Az ünnepélyes átadásra eljöttek az – önkormányzat támogatásával, Pesthidegkúton működő – Internet kortalanul tanfolyam lelkes résztvevői is. Láng Zsolt köszöntőjében elmondta: az internet világa ma már nem csak a fiatalok számára jelent izgalmas és felfedezésre váró élményeket. A II. Kerületi Önkormányzat másfél évvel ezelőtt két bel-budai részen, a Mechwart ligetben és Lövőház utcában alakította ki ingyenes Wi-Fi-rendszerét. A hálózat szeptember 20-án a – Hidegkút kapujában 2010-ben átadott – nyolcezer négyzetméteres parkkal egészült ki.

A rendszer elindításával egyidőben a park névadójáról, Bánffy Györgyről is megemlékeztek. Felvételről a felejthetetlen színművész tolmácsolásában Ballasi Bálint sorai szólaltak meg. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Bánffy György özvegye, Sátory Tilda asszony is.

A II. kerületben a Wi-Fi-elérést biztosító területeken fél óráig bárki ingyen kapcsolódhat a világhálóra, a II. Kerület Kártyával rendelkezőknek két óra díjmentes internet-használatot biztosítanak. A tavaly átadott és hamar népszerűvé vált Mechwart ligeti szolgáltatásnál közel 200 kerületkártyás lakos kérte már eddig a regisztrációját a Wi-Fi-eléréshez.

A nyári időszakban átlagosan napi 50-60 felhasználó vette igénybe a hálózatot a Lövőház utcai és a Mechwart ligeti antennák által lefedett területen. A felhasználás időtartama átlagosan 18 perc, a kerületkártyás felhasználók pedig átlagosan 30 percet használják a szolgáltatást.

 

Hivatkozások:

Ingyenes Wi-Fi Hidegkút kapujában – olvasható a fidesz.hu portálon

Ingyen van napi két óra internet – adta hírül a Magyar Nemzet online

Közterületi wifi indult Hűvösvölgyben – olvashatjuk az MTV Híradójának honlapján

A Népszabadság online cikke „Indul az ingyen wifi a Hűvösvölgyben” címmel

„Itt van ingyen wifi Hűvösvölgyben” – olvasható a HVG online portálján

Újabb ingyenes wifi-pont a II. kerületben – az Info Rádió híre

Közterületi wifi indult Hűvösvölgyben – tájékoztat az OrientPress Hírügynökség

„Közterületi wifi Hűvösvölgyben” – a Metropol újság cikke

Ingyen wifi vár már Pesthidegkút kapujában is – olvasható az ittlakunk.hu II. kerületi oldalán

Jó hír a Hűvösvölgyben – olvasható a Világjáró Magazin honlapján

Közterületi wifi indult Hűvösvölgyben – adta hírül a Prim Online

Közterületi internet-szolgáltatást indított a II. kerületi önkormányzat a Bánffy György Emlékparkban – olvasható a marketing & média portálon

Közterületi wifi Hűvösvölgyben – tájékoztat a fogyasztok.hu online fogyasztóvédelmi magazin

Ingyen WiFi kirándulás közben – olvasható a TechNet online portálon

„Ingyenes wifi Hűvösvölgyben” olvasható a mínuszos.hu informatikai portálon