Idősbarát Önkormányzat-díj a II. kerületnek

61

A II. Kerületi Önkormányzat a városrészben élő nyugdíjasokért és idős polgárokért végzett munkáját Idősbarát Önkormányzat-díjjal ismerte el az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és a Belügyminisztérium.

Elismerés a példamutató együttműködésért

A díjat – amelyet városrészünk a szomszédos Budavár önkormányzatával közösen nyerte el – Láng Zsolt polgármester vette át Soltész Miklóstól, az EMMI szociális és családügyért felelős államtitkárától szeptember 26-án a Parlament felsőházi termében. Az elismerést idén tízedik éve ítélik oda azoknak a helyhatóságoknak, amelyek példamutató együttműködést alakítanak ki az idősügy területén működő szervezetekkel, segítik az idősek életminőségének javulását, és hosszútávra szóló, helyi idősbarát politikát valósítanak meg.

A díj átvételekor Láng Zsolt hangsúlyozta: az önkormányzat az elmúlt évek során sokat tett azért, hogy a II. kerületben élő idős polgárok érezzék a törődést és az odafigyelést. Az önkormányzat három gondozási központja mellett 14 idősklubot is támogat. Az elmúlt időszak fontosabb programjai közül a polgármester kiemelte az Internet kortalanul elnevezésű tanfolyam sikerét. Eddig mintegy ezer nyugdíjas jelentkezett rá, és több százan már el is sajátították a világhálón való tájékozódás alapjait.

A polgármester a díjat megköszönve elmondta: köszönet jár azoknak a kollégáknak, akik a II. kerületben az idősek között, az idősekért dolgoznak, a díj pedig egy újabb bíztatás és megerősítés, amely jelzi:  a II. kerület jó úton jár.

 

Hivatkozások:

Tizenhárom önkormányzat kapott idén Idősbarát díjat – olvasható a kormany.hu portálon

Tizenhárom önkormányzat kapott Idősbarát díjat – adta hírül az MTV Híradó

Idősbarát díjat kapott tizenhárom önkormányzat – tudatta az OrientPress Hírügynökség

Tizenhárom önkormányzat kapott Idősbarát díjat – tájékoztatott a Magyar Hírlap

Idősbarát Önkormányzat-díjat kapott a II. kerület – olvasható a Hidegkúti Kilátó független lokálpatrióta magazinban