Huszonöt éves a hidegkúti ökumenikus iskola

74

A Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola ebben a tanévben ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. A jubileumi programsorozat születésnapi ünnepséggel ért véget június 5-én.

A Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola fennállásának 25. évfordulójára szervezett programsorozat zárásaként születésnapi ünnepséget tartottak az intézményben június 5-én. A tanév során számos jeles esemény tette emlékezetessé a jubileumot; a januári kerekasztal beszélgetés a keresztény iskolákról, a februári farsangi bál, Pál Ferenc katolikus pap márciusi előadása, a Föld napja-rendezvény áprilisban, illetve a májusi családi nap.

A születésnapi ünnepségre ellátogatott a II. kerület polgármestere, Láng Zsolt, Csabai Péter és Skublicsné Manninger Alexandra önkormányzati képviselők, valamint Ernyey László, az egyházi és karitatív szervezetek tanácsnoka. Az egybegyűlt diákokat és pedagógusokat, az iskolát immár húsz éve igazgató Csere István köszöntötte, majd a polgármester mondta el ünnepi beszédét.

A Beer Miklós katolikus, Bence Imre evangélikus esperes és Steinbach József református püspökök szolgálatával megtartott ökumenikus istentiszteletet követően vehették át a gyerekek a polgármester ajándékát: egy több száz szeletes csokoládétortát, amit a máriaremetei Frer cukrászda készített el a jubileum tiszteletére.