HOGY TÖRTÉNHETETT MEG, HOGY BUDAPEST NEM LETT FELLOBOGÓZVA A NEMZETI ÜNNEPÜNKRE?

109

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője levelet írt a főpolgármesternek: magyarázatot várunk arra, hogy március 15-én miért nem kerültek ki Budapest köztereire, hídjaira, főútvonalaira a nemzeti színű zászlók. Ez egyébként nem csak hazafiasság kérdése, hanem a fővárosnak jogszabályi kötelezettsége is. 🇭🇺
Tisztelt Főpolgármester Úr!
Március 15-én, Budapesten közlekedve megdöbbenve tapasztaltuk, hogy az 1990-es rendszerváltás óta először nincsenek föllobogózva nemzeti ünnepünkön sem a főútvonalak, sem a közterek, sem hídjaink. Ez a mulasztás egészséges hazafias jóérzésünkön kívül jogszabályokat is sértett. Nem beszélve arról, hogy számos baloldali vezetésű kerületben a városházára sem került ki a magyar nemzeti színű zászló.
Egy éve van velünk a koronavírus-járvány, egy éve ez sokadik ünnepünk, amelyen nem tudunk úgy emlékezni, ahogyan szeretnénk. Idén csak annyi jutott nekünk, magyaroknak, hogy egy-egy szál virággal felkeressük az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékező helyeket, emlékműveket, egy-egy szál virággal kifejezve tiszteletünket elődeink hőstettei előtt. Idén a koronavírus-járvány miatti korlátozások nem tettek mást lehetővé a családok számára, minthogy egy sétát tegyenek Budapesten a nemzeti ünnepen.
Tisztelt Főpolgármester úr! A fővárosi családok az egyik legnagyobb nemzeti ünnepen nem érdemelték volna meg, hogy Budapestet ünnepi díszbe öltöztesse és föllobogózza a városvezetés?
❗ Ráadásul Önnek, tisztelt Főpolgármester úr, jogszabályban előírt kötelezettsége is, hogy március 15-én a magyar nemzeti zászlót kitegye Budapest főbb közútjaira, köztereire és hídjaira! Ezt Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének a főváros fellobogózásáról szóló 24/2016. (IX. 15.) önkormányzati rendeletének 2. §-a mondja ki.
Tisztelettel várom Főpolgármester Úr válaszát arra, hogy miként fordulhatott mindez elő? Van-e felelőse és következménye a jogsértésnek, amiben Budapest vezetése a saját jogszabályait nem tartja be? Ezek után hogyan várja el bárkitől is a jogkövető magatartást?
Mostanában Ön annyit foglalkozik az Amerikai Egyesült Államok politikai életével, érdekeivel. Ön szerint mi történne Washington polgármesterével, ha a függetlenség napján nem tenné ki a fővárosban az amerikai zászlót?
Tisztelettel várom válaszát:
Láng Zsolt
frakcióvezető