Hogy mindenkinek szép karácsonya legyen

54

A II. Kerületi Önkormányzat nehéz sorsú gyermekeknek rendezett karácsonyi ünnepséget sok finomsággal és rengeteg játékkal. A városrész ajándékait Láng Zsolt polgármester adta át a II. kerületi iskolákban tanuló diákoknak.

A II. Kerületi Önkormányzat a karácsony közeledtével különös figyelemmel fordult a gyermekek felé, hiszen főleg az ő számukra izgalmas a karácsonyi csodavárás, az advent, a készülődés időszaka. Az idei évben a már hagyományosnak számító adventi programokon kívül a II. Kerületi Önkormányzat egy különleges akcióval is készült: néhány kerületi iskolában tanuló, nehéz sorsú gyermeknek rendezett igazi karácsonyi ünnepséget sok finomsággal és régóta áhított ajándékokkal. 

Az előző évekhez hasonlóan az adventi időszakban, idén immár hatodik alkalommal vasárnap délutánonként ingyenes, családi és gyermekprogramok várták az érdeklődőket a Mechwart ligetben. December 2-án a Mikulásé volt a főszerep a polgármesteri hivatal előtti lépcsőn. December 9-én a zord időjárás és a jeges szél ellenére több tucat gyerek látogatott ki szüleikkel az adventi ünnepségre, hogy megtekintsék téltündér ajándékait. Bár Luca napja csütörtökre esett, azért még 16-án, vasárnap is a Luca napi népszokások jegyében telt a délután a Mechwart ligetben. 

Ez a délután azonban néhány, a II. kerületben tanuló kisdiák számára nemcsak a színes programok miatt marad emlékezetes. Láng Zsolt polgármester még a műsor előtt fogadta a szülőjükkel vagy tanárukkal érkező gyerekeket, hogy finom mézeskaláccsal kínálja őket, és átnyújtsa nekik régóta vágyott karácsonyi ajándékukat. A nehéz sorsú gyerekek Jézuskához írt leveleit tanáraik juttatták el az önkormányzathoz.

Nagy izgalommal várták a gyerekek az ajándékozást az önkormányzat feldíszített karácsonyfája körül. Láng Zsolt elárulta nekik, hogy ő is legalább annyira izgatott, mert látva a leveleket, tudja, hogy mennyi szép dolgot kértek, és kíváncsi, sikerület-e vajon a Jézuskának minden kívánságot teljesíteni. Miután mindenkinek kiosztotta a névre szóló csomagokat, egyszerre nyitották ki azokat, és kiderült: senki sem csalódott, mert a dobozok kisautót, helikoptert, babakocsit, legót és még sok-sok más csodálatos játékot rejtettek. A gyerekek boldog nevetéssel, szüleik örömkönnyekkel a szemükben nézegették a vadonatúj kincseket.