Hitelfelvétel nélkül fejleszt a kerület

53

A II. Kerületi Önkormányzat képviselő-testülete február 20-án elfogadta a kerület 2014-es költségvetését, amelynek főösszege 15,5 milliárd forint. Fejlesztésekre a teljes büdzsé egyötödét – több mint 3 milliárd forintot – fordítanak.

A II. kerület az elmúlt évekhez hasonlóan idén is hitelfelvétel és kötvénykibocsátás nélkül működteti intézményhálózatát – mondta a testületi ülést követően Láng Zsolt polgármester.

2014-ben 3,26 milliárd forintot fordít fejlesztésekre a kerület. Ebből 1,3 milliárd jut útépítésre, közlekedési beruházásokra, közterületek és parkok fejlesztésére, játszóterek kialakításásra, illetve bővítésére.

Az elfogadott rendelet az óvodai fejlesztések folytatását is előirányozza: megkezdődhet a Szemlőhegy Utcai Óvoda megépítése; a Labanc utcai intézmény felújításának következőüteméről és a Budakeszi Úti Óvoda energetikai rekonstrukciójáról is határoztak a képviselők.

Az intézményi beruházások keretén belül idén jelentős forrást – mintegy 100 millió forintot – fordítanak a kerület házi orvosi rendelőinek felújítására.

Hivatkozás:

Az ittlakunk.hu portálon olvasható hír- Hitelfelvétel nélkül, a 2014-es büdzsé ötödét fordítja fejlesztésekre a kerület

A Magyar Demokrata honlapján közzétett cikk