„Hiszek abban, hogy Budapest egy erős, nemzeti és polgári hagyományokkal rendelkező város”

75
Interjú közben 2022.03.31.

Az elmúlt két és fél évben egyértelműen látszik, hogy az történik Budapesten, ami az országban 2002 és 2010 között – fejtette ki lapunknak a Fidesz–KDNP budapesti frakcióvezetője. Láng Zsolt szerint az elmúlt években az Orbán-kormánynak fontos volt Budapest: ha csak a legutóbbi fejlesztéseket nézzük, megépült a nemzetközi építészszakma által is elismert Magyar Zene Háza, megújult az Operaház és a Postapalota is.

– Lassan öt hónapja, hogy kirobbant a Városháza-ügy, vagyis a főpolgármesteri hivatal épülete értékesítésének a szándéka, amelyhez kapcsolódóan jutalékos rendszerről, csúszópénzekről, az üzletre rámozduló hatpárti koalíciós cápákról értesülhetett a közvélemény. Alakult egy fővárosi vizsgálóbizottság is, a hatóság pedig tizennégy feljelentés alapján több ügycsoportban jelenleg is nyomoz. A vizsgálóbizottság megalakulásakor a testület tagjaként azt nyilatkozta, hogy „végére fogunk járni az ügyeknek”. Ez mennyiben sikerült?

– A Városháza-botrányt vizsgáló bizottság legfőbb érdeme, hogy ismét ország-világ előtt nyilvánvaló lett, hogyan viszonyul a baloldal a rábízott közvagyonhoz.

Ahogyan azt is láthatta mindenki, milyen a főpolgármester, amikor kizökken a neki megírt „aranyos értelmiség” szerepéből és az igazi arcát mutatja: demagóg, goromba és trágár.

A Városháza-ügyben továbbra is megalapozottnak gondoljuk, hogy megvolt a szándék a főváros egyik szimbólumának és egyben központjának az értékesítésre, amelyet valószínűleg a nyilvánosságra került hangfelvételek akadályoztak meg. Az azonosított, a korrupcióval megvádolt szereplők közül senki nem tagadta, hogy ő hallható az Anonymous által közzétett hangfelvételeken, még Bajnai Gordon volt miniszterelnök sem, aki többek között baloldali gazdasági „cápákról” beszélt a fővárosi közpénzek kapcsán. Most a rendőrségen a sor, hogy a nyomozás megfelelő és jogi erővel bíró válaszokat adjon a napvilágra kerül tényekkel kapcsolatban. Remélhetőleg kiderül az igazság. A Városháza-ügy érintettjei a hatóság előtt már nem bújócskázhatnak és üzengethetnek, mint azt a vizsgálóbizottsággal tették, kötelező megjelenniük és vallomást tenniük. Annak is következménye van, ha utóbbit megtagadják.

Teljes interjú – Magyar Nemzet 2022.03.31.