Hidegkúti sportparádé civilekkel

65

Hidegkúti Sportparádé címmel sport és egészségmegőrző napot tartott a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpontban a Hidegkúti Családi Iránytű Egyesület október 4-én.

A civil kezdeményezésre egy évvel ezelőtt alakult egyesület tavasszal Családi piknik címmel tartott sokakat megmozgató, közösségi eseményt. A közösségi téren rendezett sportparádéval most a II. kerületben és környékén élő családoknak nyújtottak lehetőséget a Pesthidegkúton, illetve a vonzáskörzetében működő sportegyesületek, a sporttal, testmozgással, rehabilitációval, rekreációval, egészségmegőrzéssel foglalkozó szervezetek megismerésére.

Mint azt Kovács Ágnes, az egyesület elnöke köszöntőjében jelezte: az esemény a sportágválasztás előtt álló gyerekeknek, és a tagokat toborzó egyesületeknek egyaránt segítséget nyújtott, hiszen a hidegkúton és a környező településeken működő sportklubok közül sokan részt vettek a szombati eseményen és a látogatók is szép számmal érkeztek a nap folyamán a borongós idő ellenére. Az érdeklődők verseny és szabadidős, valamint egyéni és csapatsportágakat próbálhattak ki a hegyikerékpározástól a lovaglásig, a sífutástól a táncig. A vendégeket a helyiek székelykáposztával és gulyással várták.

– A pesthidetgkúti civil egyesület tagjait a lakóhelyük iránt szeretet ösztönzi a helyieknek szóló, értékes programok szervezésére – hangsúlyozta Láng Zsolt polgármester beszédében.
– A szeptemberben átadott, fél milliárd forintból kialakított terület a sportparádéhoz hasonló rendezvények által hamar betölti szerepét, az önkormányzat ugyanis azért épített hidegkútra sportcentrumot és közösségi teret, hogy a helyiek rendelkezésére álljon egy tér, ahová hétvégenként, vagy akár minden nap kilátogathatnak és eltölthetik szabadidejüket. Láng Zsolt reményét fejezte ki, hogy sok gyerek az íróasztal, vagy a számítógép mögül kiszabadulva talál magának sportolási lehetőséget Hidegkúton.

A megnyitón Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter és a II. kerület országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy jó látni, amint a várakozásoknak megfelelően a II. Kerületi Önkormányzat hidegkúti sportfejlesztése élettel telik meg. Emlékeztetett arra, hogy a fővárosi kerületeket összevetve is a városrészünkben zajlott az egyik legnagyobb sportcélú beruházás a közelmúltban.