Hidegkút kapuja: pihenőpark a bódék helyén

63

Az egykori végállomás környéke évtizedek óta kerületünk egyik szégyenfoltja volt: elhanyagolt, rossz hangulatú épületek és a környék egyre kevésbé vonzotta a hidegkútiakat. A területre az elmúlt évtizedben több fejlesztési koncepció is készült. Legtöbbjük egy külső befektető bevonásával nagyszabású épületkpomplexumot álmodott az aranyásófalu helyére.

 
Az önkormányzat jelenlegi vezetése azonban szakított a korábbi elképzelésekkel, és úgy döntött, több lépcsőben alakítja át a kerületnek ezt a részét. Elsőként – a tulajdon- és bérleti viszonyok rendezése után – eltüntették a romos és omladozó épületeket, és helyükön pihenőparkot alakítottak ki.

A mostanra elkészült beruházást augusztus 9-én Láng Zsolt polgármester, Dankó Virág alpolgármester és Szalai Tibor jegyző műszaki bejárás keretében mutatta be a hidegkúti polgároknak. A polgármester rövid ismertetőjéből kiderült, hogy a mintegy 60 millió forintos fejlesztés során Hidegkút egy nyolcezer négyzetméteres parkkal bővült, ahol játszótér, egy kisebb rendezvények megtartására alkalmas közösségi tér, a Budai-hegység növény- és állatvilágát bemutató tanösvény létesült. Mindezt  egy termelői piac befogadására alkalmas terület, hozzá tartozó parkoló és modern, esztétikus nyilvános illemhely egészít ki.

 

Láng Zsolt az elkészült beruházás bemutatása során arra is kitért, hogy a fejlesztés nem ér véget. Hamarosan a csomópont közlekedési gondjait is megoldják: külön kanyarodósávot biztosítva a városból a Máriaremetei út felé tartóknak. A tervek szerint egy kisebb önkormányzati szolgáltatóház is létesülne a Bátori utcai oldalon: ide költözne többek között a Máriaremetei útról az okmányiroda.