Három parkban kezdődött meg a parkőri szolgálat

92

Évente mintegy húszmillió forintnyi kárt okoznak a vandálok a II. kerületi parkokban és játszótereken. A jelentős összeget az önkormányzat a közterületek hatékonyabb őrzésével kívánja csökkenteni, de a közterületek rendszeres felügyeletétől a megtakarítás mellett a parkok küllemének javulását is várják.
Láng Zsolt polgármester a Mechwart ligetben tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy amint azt választási programjába ígérte, az önkormányzat októbertől őrizteti a kerületi parkokat. A kerületben több olyan park van, amelyet méretei miatt nem tudnak körbekeríteni, ezért felügyeletükről külön gondoskodnak. Mintegy tizenöt millió forintos ráfordításból a Mechwart ligetben és a szomszédos Papkertben ezentúl egész napos felügyelet biztosítja a közterület rendjét és a rongálók elleni védelmet. A Nagy Imre téren, valamint a Fenyves parkban este 6 és reggel 6 között őrzik a területet. A többi parkban és játszótéren a Városrendészeti Csoport járőrei látnak el szolgálatot, és félóránként ellenőrzik a tereket.
A polgármester emlékeztetett: az élhetőbb kerület és a kulturáltabb közterületek érdekében az önkormányzat tavasszal rendbe tette a Germanus parkot, nemrég pedig akciót indított az illegális hirdetőtáblák eltávolítására.

A közparkok védelme és rendeltetésszerű használata érdekében a parkőrök felhívják az ebsétáltatók figyelmét, ha nincs a kutyán szájkosár vagy póráz, esetleg nem szedik össze a kutyájuk után az ürüléket. A Mechwart ligeti gyepről a kutyasétáltatókat a szomszédos Papkereti kutyafuttatóhoz irányítják át. Az olykor jelentős köztisztasági problémát okozó hajléktalanok figyelmét minden esetben felhívják, ha a zöld területet vagy a padokat nem rendeltetésszerűen használják, netán italoznak, vagy randalíroznak a köztereken. Az őrök komolyabb esemény alkalmával azonnal értesítik a Városrendészet járőreit, vagy a rendőrséget.

www.masodikkerulet.hu