Hajókirándulás az idősek világnapján

116

A II. Kerületi Önkormányzat Idősügyi Tanácsa az idősek világnapja alkalmából ingyenes hajókirándulás keretében köszöntötte a kerületben élő időseket október 1-jén.

Idén először – a nagy érdeklődésre való tekintettel – nagyobb hajót bérelt az önkormányzat. A hajózókat Láng Zsolt polgármester köszöntötte. – Tavaly még csak 250-en futhattunk ki a kikötőből, idén már 450-en tudunk együtt ünnepelni –
hangsúlyozta. Hozzátette, ez a közös program vidám beszélgetésekre, ismerkedésre is alkalmat ad. Szólt arról is, hogy október elseje a zene világnapja. – A mai napra eső két ünnepi világnapon a hajón eltöltendő délutánt szeretnénk összekapcsolni egy zenei műsorral. Algács Melinda operaénekes és Neumark Zoltán zongoraművész kedveskedik műsorral vendégeinknek – mondta. Megjegyezte még, hogy Idősügyi Tanács évről évre egyre gazdagabb programsorozattal várja az érdeklődőket. – Bízom benne, hogy egyre többen vesznek részt ezeken és a hétköznapokba jó pillanatokat tudunk varázsolni –fogalmazott.

Varga Mihály miniszter, országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy sokan részt vesznek a hajókázáson, Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus professzor asszonyt idézte, aki szerint a barátokkal töltött idő, egy vidám közösségi élmény meghosszabbítja az ember életét. Az eseményen részt vett Kocsy Béla, Riczkó Andrea és Kaposi Péter képviselő is.