Guinness-rekord a Mechwart ligetben

53

Több mint ezer II. kerületi kisiskolás ragasztott matricát a Mechwart ligetben Láng Zsolt polgármesterrel és a Kaláka együttessel május 22-én délelőtt. A gyermeknapra mesealbumot kapnak a kerület óvodásai és alsó tagozatosai.

A II. Kerületi Önkormányzat különleges mesealbummal köszönti idén az óvodásokat és az alsó tagozatosokat. A Mesés II. kerület című kiadványban Kunó, a cinke és Mókus Marci kalandjait kísérhetik végig a gyerekek. A történet során bejárják városrészünk barlangjait, játszótereit, bekukkanthatunk óvodákba, iskolákba, a kerület két művelődési központja is fontos helyszíne az izgalmas mesének. A mesét, Novák Zsófi Aliz, a Budai Polgár szerzője írta, a versbetéteket pedig Lackfi János. Az ő egyik költeményét, A kerületi körutazás címűt megzenésítette a Kaláka együttes. A történetet játékok és matricás oldalak egészítik ki.

Május 22-én négy iskolából – az Áldásból, a Csikból, a Fillérből és a Kodályból – több mint ezer alsó tagozatos diák érkezett a Machwart ligetbe Láng Zsolt polgármester meghívására. A délelőtti összejövetel célja az volt, hogy felállítsák a tömeges matricaragasztás magyar Guinness-rekorját.

Az eseményre eljött a Kaláka együttes, amely megtanította az iskolásoknak új, Lackfi János versére írt  szerzeményüket. Majd a polgármester vezényletével a több mint ezer kisdiák ráragasztotta az ajándék album borítójára a II. kerület címerét ábrázoló matricát. A kísérletet a magyarországi Guinness-rekordok regisztrátora, Sebestyén István hitelesítette.

 

Hivatkozások:

A Magyar Nemzet honlapján olvasható hír- Rekordot állítottak fel a II. kerületben

A Magyar Hírlap portálján közzétett cikk – Megdőlt a matricaragasztás rekordja a II. kerületben

Az ATV honlapján elérhető hír – Ezer gyerek üvöltött egyszerre a II. kerületben: Guinness-rekord

Az MTV Híradó honlapján olvasható cikk – Matricaragasztási Guinness-rekord a II. kerületben

A Magyar Demokrata portálján közzétett hír – Rekordkísérlet a II. kerületben

A HVG honlapján 2014. május 22 -én megjelent hír

Magyar, és -Guiness rekordot állítottak fel a II. kerületben – olvasható a Hidegkúti Kilátó c. magazin honlapján